Якщо в холодильнику застоявся кефір, готую з нього дуже смачні і прості коржі на сковороді

Прості коржі на сковороді - рецепт приготування Коржі

Сьогодні будемо готувати прості, але дуже смачні коржі. Вам знадобитися самий мінімум продуктів. Тісто робиться на кефірі і виходять дуже ніжним. Вам навіть не потрібно буде його розкатувати.

Необхідні продукти:

  • 200 грам кефіру
  • 300-350 грам борошна
  • 50 грам сметани
  • 60-80 грам соняшникова олії
  • Цукор, сіль – на смак
  • Соняшникова олія для смаження.

Процес приготування коржів

Змішуємо в посуді кефір, сметану і рослинне олію. Потім додаємо сіль і цукор на свій смак. Якщо Ви хочете замінити коржами хліб, то цілком достатньо буде 0,5 чайної ложки солі. А якщо Ви готуєте перекус до чаю, то ще додаємо столову ложку цукру. Всі інгредієнти добре змішуємо між собою.

До борошна додаємо розпушувач і просіваємо його через сито. Потім додаємо борошно до решти продуктів і замішуємо м’яке і трохи липке тісто. Не переборщіть з борошном, інакше коржі можуть вийти жорсткими. Накриваємо готове тісто кухонним рушником і залишаємо на 10 хвилин.

Після цього перекладаємо тісто на присипану борошном поверхню і ще трохи його обминаємо. Потім ділимо тісто на кілька частин. Одна частина – це одна коржик. У мене з такої кількості тіста виходить чотири коржі, діаметром 26 сантиметрів.

Якщо в холодильнику застоявся кефір, готую з нього дуже смачні і прості коржі на сковороді

Тісто настільки м’яке, що його не потрібно розгортати качалкою. Це легко робиться пальцями.

Якщо в холодильнику застоявся кефір, готую з нього дуже смачні і прості коржі на сковороді

Коржі викладаємо на розігріту сковороду з олією. Олію потрібно періодично підливати. Смажимо коржі до появи рум’яної скоринки.

Якщо в холодильнику застоявся кефір, готую з нього дуже смачні і прості коржі на сковороді

Навіть на наступний день коржі будуть такими ж м’якими, як відразу після приготування.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Залишити відповідь