Рецепт правильної та смачної рисової каші на молоці

Каша

Щоб приготувати смачну рисову кашу, потрібно знати кілька невеликих секретів, і тоді ця страва зможе стати однією з ваших улюблених. Краще всього вибирати круглий рис, він відмінно підходить для каш подібного роду і якщо ви захочете потім перебити кашу блендером, у вас вийде повністю однорідне і пишне, ніжне пюре.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • рис круглий, 200 г;
  • вода та молоко по 400 мл;
  • сіль дрібку;
  • цукор, 15 г;
  • масло вершкове, 100 г.

Процес приготування рисової каші

Рис необхідно промити кілька разів у гарячій воді, щоб видалити весь крохмаль. Коли вода стане прозорою, значить рис добре промитий. Можна ще замочувати рис на 30 хвилин, то він звариться швидше.

Заливаємо окропом, кидаємо дрібку солі і варимо до готовності.

Окремо кип’ятимо молоко і потім вливаємо в рис, перемішуємо, солимо і додаємо цукор, варимо близько 7 хвилин, але дивіться по рису.

Забираємо з плити і залишаємо на 5 хвилин упарюватися.

Перед подачею в кожну тарілку кладемо по гарному шматочку вершкового масла.

Така рисова каша з молоком та вершковим маслом стане ідеальним початком нового дня, сніданком. За смаком та бажанням ви можете ще додати родзинки або курагу.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар