Жоден Новий рік не обходиться у мене без закуски «Королева столу»

Страви на Новий Рік

Страва виходить дуже оригінальною за смаком і ароматом. А за зовнішнім виглядом – це просто шедевр, який прикрасить ваш святковий новорічний стіл і стане центром уваги.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • скумбрія, 2 шт;
  • морква, 2 шт;
  • цибуля, 1 шт;
  • чорнослив, 100 г;
  • яйця, 2 шт;
  • молоко, 250 мл;
  • желатин, 1 ст.л;
  • сіль, перець, коріандр, спеції до риби.

Процес приготування

Більше половини великої моркви ріжемо кружками.

Форму застеляємо пергаментом і змащуємо соняшниковою олією.

На дно викладаємо кружечки моркви.

Іншу морква натираємо на грубій терці. Цибулю ріжемо дрібними кубиками.

Чорнослив запарюємо, потім віджимаємо і просушують паперовими рушниками. Подрібнюємо на шматочки ножем.

Рибу очищаємо від усього зайвого і робимо філе.

Порада: скумбрія дає страві особливий аромат і смак, але ви можете взяти будь-яку морську рибу на свій смак.

Викладаємо філе риби на моркву.

Посипаємо сіллю і перцем, іншими спеціями на ваш смак.

Посипаємо рибу желатином або ж посипати моркву желатином.

Викладаємо частину чорносливу і половину цибулі, частину натертої моркви.

Овочі трохи солимо і посипаємо зеленню.

Знову укладаємо філе риби і повторюємо всі шари.

Останній шар – морква, її трохи ущільніть.

Для заливки змішуємо яйця, з сіллю, перцем, спеціями для риби, молоком.

Заливка повинна добре покрити масу в формі і якщо вам виявилося замало, тоді змішайте яйце з молоком (100 мл) і долийте.

Запікаємо 1 годину при 180 градусах. Якщо морква м’яка, тоді все прекрасно пропеклося.

Запікати краще всього в невеликій формі, щоб при нарізці виходили гарні і апетитні скибочки з шарами риби і овочів.

Викладаємо скибочки на тарілку і прикрашаємо зеленню.

Жоден Новий рік не обходиться у мене без закуски «Королева столу»

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Залишити відповідь