Просто заливаю пшоно молоком та в духовку. Каша, як десерт: ситно, доступно та смачно

Каша

Сніданок з такою кашею виходить здоровим, смачним та дуже ароматним. Пшоно абсолютно даремно не люблять готувати, якщо знати, як правильно поводитися з такою крупою, у вас вийде дуже смачна солодка каша. А якщо не додавати цукор, а потім додати закуску з обсмажених грибів із цибулею, у вас буде ситний та цікавий обід.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • пшоно, 200 г;
  • молоко, 1 л;
  • масло вершкове, 80 г;
  • сіль, 0,5 ч.л;
  • сода, 1 ч. л;
  • цукор 3 ст.л.

Процес приготування каші

Пшоно добре промиваємо кілька разів, поки вода не буде стікати чистою та прозорою.

Змішуємо пшоно з содою, наливаємо холодну чисту воду і близько 1 хвилини перемішуємо виделкою.

Зливаємо цю воду. Висипаємо пшоно в сито і добре промиваємо під проточною водою.

Промиваємо ще кип’ятком, щоб крупа пропарилася і остаточно стала чистою. Під час варіння крупа не створюватиме піну, тому ви можете всі крупи промивати кип’ятком, особливо горох.

Висипаємо крупу у форму, додаємо сіль та цукор, молоко та вершкове масло.

Просто заливаю пшоно молоком та в духовку. Каша, як десерт: ситно, доступно та смачно

Ставимо в холодну духовку, вмикаємо 180 градусів і готуємо 1.30 хвилин.

Просто заливаю пшоно молоком та в духовку. Каша, як десерт: ситно, доступно та смачно

Каша виходить дуже ніжною, розсипчастою, ароматною, справжнісінький десерт. Молоко можна замінити вершками.

Просто заливаю пшоно молоком та в духовку. Каша, як десерт: ситно, доступно та смачно

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар