Сніданок з такою кашею виходить здоровим, смачним та дуже ароматним. Пшоно абсолютно даремно не люблять готувати, якщо знати, як правильно поводитися з такою крупою, у вас вийде дуже смачна солодка каша. А якщо не додавати цукор, а потім додати закуску з обсмажених грибів із цибулею, у вас буде ситний та цікавий обід.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- пшоно, 200 г;
- молоко, 1 л;
- масло вершкове, 80 г;
- сіль, 0,5 ч.л;
- сода, 1 ч. л;
- цукор 3 ст.л.
Процес приготування каші
Пшоно добре промиваємо кілька разів, поки вода не буде стікати чистою та прозорою.
Змішуємо пшоно з содою, наливаємо холодну чисту воду і близько 1 хвилини перемішуємо виделкою.
Зливаємо цю воду. Висипаємо пшоно в сито і добре промиваємо під проточною водою.
Промиваємо ще кип’ятком, щоб крупа пропарилася і остаточно стала чистою. Під час варіння крупа не створюватиме піну, тому ви можете всі крупи промивати кип’ятком, особливо горох.
Висипаємо крупу у форму, додаємо сіль та цукор, молоко та вершкове масло.
Ставимо в холодну духовку, вмикаємо 180 градусів і готуємо 1.30 хвилин.
Каша виходить дуже ніжною, розсипчастою, ароматною, справжнісінький десерт. Молоко можна замінити вершками.