Ділюся рецептом приготування незвичайної манної каші на курячому бульйоні.
Солодка манна каша могла набриднути ще в дитинстві. Але з манної крупи можна зробити і ось таку ситну і поживну страву. Можливо, ви її ніколи не пробували, і рецепт вас зацікавить. Це не просто каша, але і з шматочками курячого м’яса, заправлена маслом і посипана вітамінною зеленню. Із задоволенням чекаю ваших відгуків!
Інгредієнти
- Крупа манна – 40 г
- Філе куряче – 150 г
- Вода – 450 мл
- Масло вершкове – 30 г
- Приправа овочева універсальна – 0,5 ст. л.
- Зелень – 3 гілочки
- Сіль – 0,5 ч.л.
Як приготувати манну кашу з куркою
Куряче філе обмити, покласти в киплячу воду і відварити протягом 30 хвилин.
За 5 хвилин до закінчення варіння заправити бульйон овочевою приправою з сіллю.
В процесі заправки потрібно пробувати бульйон на смак, щоб не пересолити або недосолити. Якщо не хочете використовувати готову приправу, то просто посоліть бульйон сіллю і додайте куркуму для кольору на кінчику ножа.
Готовий бульйон процідити. М’ясо обсушити і нарізати дрібними кубиками.
Поставити бульйон на вогонь і, помішуючи, повільно додати манку. Стежити, щоб не утворилися грудочки. Поварити кашу до загустіння: близько 5-8 хвилин.
В кінці варіння додати в кашу шматочки філе. Кашу довести до кипіння, поварити пару хвилин і зняти з вогню.
При подачі заправити манну кашу вершковим маслом і посипати подрібненою зеленню. Смачного!