Вологий шоколадний торт

Вологий шоколадний торт - відмінний рецепт Шоколадні торти

Торт виходить ніжним, повітряним, ароматним і мега шоколадним. Ним ви з легкістю розбавити свої як звичайні, так і святкові чаювання. Така випічка без сумнівів стане вашим фаворитом. Рекомендую всім спробувати.

Необхідні інгредієнти

  • 300 гр борошна
  • 4 столові ложки какао
  • 1 чайна ложка соди
  • 1 столова ложка лимонного соку
  • 200 гр цукру
  • 50 мл рослинної олії
  • половина пакетика ванільного цукру
  • дрібка солі
  • 200 мл води
  • половина чайної ложки розчинної кави

Поетапний процес приготування шоколадного тортика

В першу чергу в окрему ємність відправляємо муку, соду, сіль і какао. Добре перемішуємо.

Тепер беремо іншу ємність і об’єднуємо в ній рослинну олію, цукровий пісок, розчинну каву, сік лимона і воду. Використовуючи міксер, збиваємо все до повного розчинення цукру.

Після чого підготовлену рідку суміш відправляємо до сухої і добре перемішуємо за допомогою міксера.

За бажанням ви можете замінити какао на темний шоколад. Для цього треба буде його розтопити на водяній бані і відправити в готове тісто.

Беремо форму для випічки і змащуємо її вершковим маслом. Після чого трохи присипаємо борошном або манною крупою. Відправляємо сюди підготовлене тісто і розрівнюємо його.

Після чого ставимо в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів, на 40-45 хвилин.

Після закінчення потрібного часу дістаємо готовий пиріг і охолоджуємо його. Потім можете прошарувати улюбленим кремом або просто присипати тертим шоколадом.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар