Вівсянка більше не лежить на полицях. Роблю з неї смачний сніданок, діти просять ще й ще

Десерти

Здавалося б – корисний, смачний та солодкий сніданок, але в той же момент абсолютно без додавання цукру та випічки. Однак він існує і, що дуже важливо, не вимагає спеціальних продуктів для приготування. Ще й готується просто!

Саме такий нереально смачний десерт навчу вас готувати сьогодні! Впевнена, ви будете від нього у захваті. До речі, з власного досвіду, він чудово підійде для того, щоб давати його дітям із собою до школи!

Необхідні продукти:

  • Вівсяні пластівці – 300 грам;
  • Банан – 1 штука;
  • Чорнослив – 70 грам;
  • Родзинки – 40 грам;
  • Курага – 70 грам;
  • Насіння (соняшникове) – 30 грам;
  • Журавлина (сушена) – 30 грам;
  • Арахіс – 70 грам;
  • Кунжут – 10 г;
  • Масло вершкове – 30 г;
  • Мед (рідкий) – 2 столові ложки.

Як ви, напевно, помітили, всі інгредієнти корисні для організму!

Як приготувати батончики

1. На сковороді обсмажуємо насіння до золотистої скоринки. Головне – не пересмажте, інакше будуть гірчити.

Вівсянка більше не лежить на полицях. Роблю з неї смачний сніданок, діти просять ще й ще

2. Так само робимо і з арахісом.

Вівсянка більше не лежить на полицях. Роблю з неї смачний сніданок, діти просять ще й ще

3. Після обсмажування обов’язково очищаємо арахіс від шкірки. Вона не буде потрібна.

4. Кладемо очищений арахіс у пакет і качалкою дрібнимо його. До піску молоти не потрібно, але горіхи мають бути досить дрібними.

5. Усі сухофрукти замочуємо у теплій воді хвилин на 20, а потім нарізаємо на дрібно-середні шматочки (як на фото).

6. Поступово змішуємо всі інгредієнти. Відразу все не варто – важко мішати. Краще поступово, а мішати можна рукою у рукавичках. Повинна вийти відносно однорідна маса.

Вівсянка більше не лежить на полицях. Роблю з неї смачний сніданок, діти просять ще й ще

7. Форми покриваємо плівкою, а потім укладаємо туди масу, приготовлену раніше. Зверніть увагу, що я рукою утрамбовую начинку – так і треба робити.

В ідеалі, у вас має вийти максимально плоска верхня грань – так батончики виглядатимуть акуратнішими.

Вівсянка більше не лежить на полицях. Роблю з неї смачний сніданок, діти просять ще й ще

8. Покриваємо все це плівкою вже зверху (я загнула ту, що була під майбутнім десертом) і відправляємо в холодильник на годину-півтори.

Вівсянка більше не лежить на полицях. Роблю з неї смачний сніданок, діти просять ще й ще

9. Акуратно нарізаємо батончики. Намагайтеся зробити це максимально красиво!

Вівсянка більше не лежить на полицях. Роблю з неї смачний сніданок, діти просять ще й ще

10. Соковитий, корисний, смачний, та ще й без випічки та цукру! Ідеальний десерт на усі випадки життя! Обожнюю його!

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар