Домашній десерт без випічки: ніколи не втомлюся його готувати

Десерти

Класичні пудинги люблять у багатьох сім’ях, у тому числі й у моїй. Для себе знайшла просто ідеальний рецепт такого ніжного та повітряного десерту, яким хочу поділитися з вами.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • молоко, 800 г;
  • цедра цілого лимона;
  • ванілін за смаком;
  • яйця, 3 шт.;
  • цукор, 100 г;
  • крохмаль кукурудзяний, 20 г;
  • кориці або какао для декору.

Процес приготування пудингу

Молоко змішуємо з цедрою лимона та ваніліном, доводимо до кипіння.

Відокремлюємо білки від жовтків.

Жовтки змішуємо з цукром і збиваємо віночком до однорідності.

Всипаємо крохмаль у жовтки та перемішуємо до однорідності.

Молоко знімаємо з плити та проціджуємо через сито від цедри.

Охолоджуємо молоко до теплого стану, додаємо жовтки з цукром та крохмалем, перемішуємо до однорідності та ставимо на плиту.

Варимо масу на невеликому вогні до загустіння.

Домашній десерт без випічки: ніколи не втомлюся його готувати

Виливаємо масу в ємність, розрівнюємо, посипаємо корицею чи какао. Коли десерт охолоне, відправляємо холодильник для застигання на 2 години.

Домашній десерт без випічки: ніколи не втомлюся його готувати

Замість цедри цитрусів ви можете додати какао та отримаєте шоколадний десерт. Тільки какао вибирайте із високим відсотком жирності, щоб десерт вийшов смачним або використовуйте цілу плитку шоколаду.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар