Поки чайник закипає, вже готово. Ніжний десерт за 10 хвилин

Десерти

Ніжний, із приємною текстурою десерт, який дуже нагадує улюблене багатьма з дитинства пташине молоко. Все готується із простих продуктів, а результат довго не застоюється – його швидко з’їдають, так смачно.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • печиво шоколадне типу крекер, 33 шт;
  • молоко, 500 мл;
  • яйця, 2 шт.;
  • цукор – 5 ст.л;
  • ванілін;
  • крохмаль кукурудзяний, 2 ст.л;
  • масло вершкове, 50 г.

Для приготування глазурі необхідно:

  • шоколад молочний або до смаку, 1 плитка;
  • олія соняшникова, 2 ст.л.

Процес приготування десерту

Молоко змішуємо з яйцями, цукром та ваніліном, крохмалем. Якщо у вас немає кукурудзяного, беріть картопляний. Масу добре вимішуємо віночком, а краще взяти міксер і на невеликій швидкості вимішати до однорідності.

Варимо крем на невеликому вогні, постійно перемішуючи, щоб він не пригорів.

Коли крем почне булькати, активніше перемішуйте. Коли маса стане дуже густою, знімаємо з плити.

Додаємо вершкове масло і масу добре вимішуємо до однорідності.

Поки чайник закипає, вже готово. Ніжний десерт за 10 хвилин

У будь-яку форму, тільки беріть більшу, викладаємо печиво.

Чергуємо шари печива та крему, поки у вас не закінчаться інгредієнти.

Поки чайник закипає, вже готово. Ніжний десерт за 10 хвилин

Розтоплюємо шоколад, змішуємо з олією рафінованою і поливаємо десерт. Такий склад дозволить глазурі бути глянсовою, хрусткою.

Поки чайник закипає, вже готово. Ніжний десерт за 10 хвилин

Відправляємо десерт у холодильник на 6 годин.

Поки чайник закипає, вже готово. Ніжний десерт за 10 хвилин

Ось такий ніжний та смачний десерт у вас виходить. Сам крем ви теж можете зробити шоколадним, якщо додасте какао.

Поки чайник закипає, вже готово. Ніжний десерт за 10 хвилин

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар