Відмінне печиво-рогалики до чаю. Готується швидко, з’їдається ще швидше

Печиво

Сьогодні хочемо познайомити вас з ще одним дуже простим і легким у приготуванні печивом. Весь процес приготування, займе мінімум часу.

Печиво виходить дуже смачне, ароматне, шарувате і дуже легко готується. Обов’язково спробуйте приготувати!

Продукти

На 24 штуки (~ 640г)

  • Яйця – 1 шт
  • Йогурт – 140 гр
  • Вершкове масло – 100 гр
  • Борошно – 270 – 300 гр
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Сіль – дрібка

Начинка:

  • Горіхи будь-які (у нас грецькі) – 100гр (1 ст. очищених)
  • Цукор – 80 гр
  • Кориця – 1 ч.л

Як приготувати горіхове печиво до чаю

У миску розбиваємо яйце і додаємо сіль, злегка розмішуємо виделкою. Потім додаємо йогурт. Він повинен бути густим і несолодким. Кладемо вершкове масло кімнатної температури і все розмішуємо. Також можна скористатися міксером.

В отриману масу додаємо частину просіяного борошна, розпушувач і все добре перемішуємо.

Поступово додаємо борошно, що залишилося. Муки може знадобитися трохи більше або трохи менше. Тісто має вийти м’яким піддатливим і не липнути до рук.

Готове тісто, накриваємо і прибираємо в холодильник на 10 хвилин.

В цей час готуємо начинку. Горіхи (у нас грецькі) необхідно подрібнити до дрібної крихти.

Висипаємо їх у миску і додаємо цукор і корицю. Все перемішуємо.

Одну третю частину начинки насипаємо прямо на стіл і зверху кладемо тісто.

Тісто присипаємо борошном і розкачуємо в коло товщиною близько 2-3 мм.

На тісто викладаємо що залишилася начинку і розподіляємо її по всій поверхні.

Коло розрізаємо на 24 рівних сегмента.

Кожну частину звертаємо від краю до центру як звичайний рогалик.

Печиво перекладаємо на деко і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 15-20 хвилин.

Виймаємо печиво з духовки і даємо йому охолонути.

Печиво готове. Смачного!

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар