Улюблений торт «Єгипетський»

Торт «Єгипетський» - відмінний рецепт Кремові торти

Дуже смачний торт, який ви можете готувати, як по святкових приводів, так і просто, для сімейного чаювання.

Для приготування тіста, кожного коржа (3 шт), вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • білки – 3 шт;
  • цукор – 2.5 ст.л;
  • борошно – ½ ст.л;
  • подрібнені волоські горіхи – 50 гр.

Всі інгредієнти змішуємо і випікаємо корж. І так, 3 рази.

Інгредієнти для крему:

  • жовтки – 10 шт;
  • цукор – 1 стакан;
  • ваніліновий цукор – 1 пакетик;
  • молоко – 350 мл;
  • борошно – 5 ст.л;
  • вершкове масло – 170 гр.

Інгредієнти для хрумкого прошарку:

  • цукор – 200 гр;
  • вершки будь-якої жирності або сметана – 350 мл;
  • подрібнений великими шматочками волоські або інші горіхи.

Для приготування крему змішуємо молоко, цукор і цукор ванільний, борошно, жовтки. Суміш ставимо на слабкий вогонь, і постійно помішуючи, доводимо до кипіння. Залишаємо остигати до теплого стану і додаємо вершкове масло. Для більш швидкого змішування крему і масла, останній трохи розм’якшіть.

Для коржів, спочатку збиваємо білки з цукром, поки не вийде густа і стійка піна, потім додаємо решту інгредієнтів і добре змішуємо. Випікати коржі потрібно в формах, застелених пергаментом і при температурі 120 градусів, протягом 15 – 20 хвилин.

Для приготування хрусткого наповнювача, беремо цукор, висипаємо в невелику каструльку і карамелізуємо його. Виливаємо масу на пергамент, застеляємо його другим шаром паперу і за допомогою качалки, подрібнюємо в крихту, але не в дрібний порошок.

Сливки (сметану) збиваємо в щільну піну, додаємо карамелізовані шматочки цукру, горішки і все добре перемішуємо.

Формуємо торт таким чином: корж, крем і хрусткий шар. Коли весь торт буде готовий, можна обсипати його подрібненими горішками.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар