Простий, але дуже смачний торт з ніжним кремом

Кремові торти

Цей торт я готую майже кожні вихідні, адже вся моя сім’я його обожнює, а ще його дуже швидко і легко готувати.

Які інгредієнти будуть потрібні

  • 400 г крекеру (я зазвичай купую солоних «рибок»);
  • 250 г цукру;
  • 500-600 г сметани жирністю 20%;
  • 2-3 стол. ложки желатину;
  • 200 мл питної води;
  • Какао, щоб посипати торт зверху.

Покроковий процес приготування торта

Для початку заливаю желатин водою і відставляю в сторонку, щоб набряк. Беру мисочку і кладу в неї сметану.

У сметану всипаю цукор і за допомогою лопатки з силікону перетираю.

Розтоплюю набряклий желатин на водяній бані, до кипіння не доводжу.

Желатин вливаю в сметанну масу, попередньо змішавши пару ложок сметанної маси з желатином. Ретельно перемішую.

Тепер прямо в цю масу додаю крекер. Знову перемішую і залишаю в спокої на пару хвилин.

Скляну прямокутну форму застеляю плівкою, яка спростить виймання торта.

Тепер перекладаю масу в форму і розрівнюю.

Зверху закриваю плівкою або пакетом і розміщую на 40-50 хвилин в холодильну камеру, щоб маса застигла.

Коли бачу, що торт застиг, витягаю його з холодильника і прибираю верхню плівку.

Зверху ставлю тарілку і перевертаю на неї торт, знімаю плівку.

Присипаю десерт какао, але ви можете прикрасити його по-іншому. Можна подавати!

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Залишити відповідь