Торт з повітряних горіхових бісквітів з заварним кремом, можна зробити на свято або просто, щоб побалувати свою сім’ю.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- білок, 5 шт;
- цукор, 300 г;
- горіхи, 125 г;
- ванільний цукор за смаком;
- сіль, дрібка.
Для приготування крему необхідно:
- молоко, 120 мл;
- жовток, 2 шт;
- цукор, 180 г;
- к@ньяк, 1 ст.л;
- масло вершкове, 220 г.
Як приготувати торт Політ
Горіхи подрібнюємо на шматочки. Білок з дрібкою солі збиваємо до густої піни.
Частинами додаємо цукор і збиваємо масу до повного розчинення цукру. Повинна вийти стійка і густа маса.
Всипаємо горіхи і вимішуємо лопаткою.
Деко застеляємо пергаментом і ставимо кільця від форми і викладаємо частину тіста, розрівнюємо.
Знімаємо кільце акуратно і прибираємо його. Також робимо і другий корж.
Із залишків видавлюємо зефірки для декору торта і також їх випікаємо.
Випікаємо при 100 градусах близько 2 – 2.5 години.
Вершкове масло розм’якшуємо.
Жовтки змішуємо з молоком і цукром, розмішуємо і варимо на невеликому вогні, перемішуючи до кипіння. Зменшуємо вогонь і варимо пару хвилин до густоти. Охолоджуємо.
Порада: для однорідності крему процідіть його через сито.
Коли охолоне, змішуємо з розм’якшеним вершковим маслом, збитим до пишності.
Формуємо торт, змащуючи коржі кремом.
Невелику частину крему змішуємо з какао і прикрашаємо таким кремом торт зверху.
Виставляємо безе на торт і залишками, подрібненими з горіхами, обсипаємо торт.
Відправляємо торт в холодильник на кілька годин.