Для того, щоб приготувати такий розкішний торт вам не знадобиться багато часу і особливих навичок. Його зможе зробити навіть починаюча господиня. Цей десерт багатьом знайомий з дитинства і став улюбленцем ласунів. Замість чорносливу і родзинок можна використовувати вишню або інші ягоди, наприклад. У будь-якому варіанті такий тортик наминають за обидві щоки. Зберігайте рецепт в свою кулінарну скарбничку.
Необхідні продукти:
- 3 яйця
- 1200 гр сметани
- 180 гр цукрового піску
- 200 гр згущеного молока
- 250 гр борошна
- 20 гр какао
- 9 гр ванільного цукру
- 1 чайна ложка розпушувача
- 140 гр ізюму
- 100 гр грецьких горіхів
- 190 гр чорносливу
- 200 гр цукрової пудри
- 160 гр чорного шоколаду
- 90 гр вершкового масла
Покроковий процес приготування:
В першу чергу в окрему ємність відправляємо яйця, цукровий пісок і ванільний цукор. Використовуючи міксер, збиваємо все.
Потім додаємо згущене молоко і сметану. Продовжуємо процес збивання.
Після чого просіюємо борошно і розпушувач. Перемішуємо між собою і відправляємо в підготовлену суміш.
Тепер сюди ж просіюємо какао і ще раз все збиваємо до однорідності.
Беремо форму для запікання і застеляємо її пергаментним папером. Потім бортики і дно змащуємо соняшниковою олією.
Після чого викладаємо тісто і рівномірно розподіляємо його.
Ставимо в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів, на 30-40 хвилин. Готовність перевіряємо дерев’яною шпажкою.
Промиваємо чорнослив і нарізаємо його маленькими шматочками.
Подрібнюємо зручним для вас методом грецькі горіхи.
Беремося за приготування крему. Для цього в окремій ємності об’єднуємо 1000 грам сметани і цукрову пудру. Перемішуємо все і, використовуючи міксер, збиваємо 5 хвилин.
Після закінчення потрібного часу дістаємо готовий бісквіт і залишаємо його остигати. Потім розрізаємо на три частини. Невеликими кубиками нарізаємо верхній корж. Товщина їхня повинна бути приблизно 2,5 см. Перекладаємо кубики в окрему ємність.
Тепер на тарілку для подачі викладаємо один з коржів, що залишився і добре змащуємо кремом. Після чого розміщуємо частину чорносливу, горіхів і ізюму.
Потім накриваємо другим коржем і повторюємо шари. Кубики обвалюємо в сметанному кремі і укладаємо поверх «шапочкою».
Також змащуємо кремом поверхню торта і присипаємо ізюмом, горіхами і чорносливом.
Після чого покриваємо ще раз все кремом і ставимо в холодильник на 60 хвилин.
Після закінчення потрібного часу в сотейник відправляємо вершкове масло і шоколад. Перемішуємо все до однорідності і поливаємо підготовленою глазур’ю торт.
Повертаємо в холодильник ще на три години. Після чого тортик можна подавати до чаювання.