Всіма улюблений торт “Кучерявий пінчер”

Кремові торти

Для того, щоб приготувати такий розкішний торт вам не знадобиться багато часу і особливих навичок. Його зможе зробити навіть починаюча господиня. Цей десерт багатьом знайомий з дитинства і став улюбленцем ласунів. Замість чорносливу і родзинок можна використовувати вишню або інші ягоди, наприклад. У будь-якому варіанті такий тортик наминають за обидві щоки. Зберігайте рецепт в свою кулінарну скарбничку.

Необхідні продукти:

  • 3 яйця
  • 1200 гр сметани
  • 180 гр цукрового піску
  • 200 гр згущеного молока
  • 250 гр борошна
  • 20 гр какао
  • 9 гр ванільного цукру
  • 1 чайна ложка розпушувача
  • 140 гр ізюму
  • 100 гр грецьких горіхів
  • 190 гр чорносливу
  • 200 гр цукрової пудри
  • 160 гр чорного шоколаду
  • 90 гр вершкового масла

Покроковий процес приготування:

В першу чергу в окрему ємність відправляємо яйця, цукровий пісок і ванільний цукор. Використовуючи міксер, збиваємо все.

Потім додаємо згущене молоко і сметану. Продовжуємо процес збивання.

Після чого просіюємо борошно і розпушувач. Перемішуємо між собою і відправляємо в підготовлену суміш.

Тепер сюди ж просіюємо какао і ще раз все збиваємо до однорідності.

Беремо форму для запікання і застеляємо її пергаментним папером. Потім бортики і дно змащуємо соняшниковою олією.

Після чого викладаємо тісто і рівномірно розподіляємо його.

Ставимо в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів, на 30-40 хвилин. Готовність перевіряємо дерев’яною шпажкою.

Промиваємо чорнослив і нарізаємо його маленькими шматочками.

Подрібнюємо зручним для вас методом грецькі горіхи.

Беремося за приготування крему. Для цього в окремій ємності об’єднуємо 1000 грам сметани і цукрову пудру. Перемішуємо все і, використовуючи міксер, збиваємо 5 хвилин.

Після закінчення потрібного часу дістаємо готовий бісквіт і залишаємо його остигати. Потім розрізаємо на три частини. Невеликими кубиками нарізаємо верхній корж. Товщина їхня повинна бути приблизно 2,5 см. Перекладаємо кубики в окрему ємність.

Тепер на тарілку для подачі викладаємо один з коржів, що залишився і добре змащуємо кремом. Після чого розміщуємо частину чорносливу, горіхів і ізюму.

Потім накриваємо другим коржем і повторюємо шари. Кубики обвалюємо в сметанному кремі і укладаємо поверх «шапочкою».

Також змащуємо кремом поверхню торта і присипаємо ізюмом, горіхами і чорносливом.

Після чого покриваємо ще раз все кремом і ставимо в холодильник на 60 хвилин.

Після закінчення потрібного часу в сотейник відправляємо вершкове масло і шоколад. Перемішуємо все до однорідності і поливаємо підготовленою глазур’ю торт.

Повертаємо в холодильник ще на три години. Після чого тортик можна подавати до чаювання.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар