Улюблений «Наполеон»: хрусткий і дуже смачний

Торт «Наполеон» - рецепт приготування Листкові торти

Такий чудовий десерт я завжди готую до приходу найближчих мені людей.

Продукти для тіста:

  • 170 грам води
  • 430 грам борошна
  • 20 грам оцту
  • 270 грам охолодженого вершкового масла
  • дрібка солі

Продукти для крему:

  • банка згущеного молока
  • 400 грам м’якого вершкового масла

Рецепт приготування Наполеона

До просіяного борошна кладемо нарізане кубиками тверде вершкове масло і сіль. Скориставшись ножем, січемо масло в крихту. Вливаємо оцет в воду і змішуємо з іншими продуктами.

Замішуємо тісто, формуємо з нього кулю, загортаємо в харчову плівку і ставимо на півгодини в холодильник.

Після цього, присипаємо стільницю борошном і розкачуємо тісто в формі квадрата, товщиною до одного сантиметра. Складаємо його конвертом і знову розкачуємо. Так повторюємо чотири рази і знову кладемо в холодильнику ще на одну годину.

Тепер розділяємо тісто на 8-9 рівних шматочків. Невикористане тісто тримаємо в холодильнику.

Кожен шматок розкачуємо якомога тонше, проколюємо виделкою в декількох місцях і випікаємо в духовці, розігрітій до 200 градусів, до рум’янцю.

Щоб приготувати крем, збийте масло до пишного стану, потім, додайте згущене молоко і, знову все разом збийте.

Формуючи торт, змащуємо коржі дуже тонким шаром крему. Це дуже важливо! Нерівні краї обрізаємо, подрібнюємо в крихту і прикрашаємо нею торт. Перед подачею, торт повинен просочитися. Для цього потримайте його в холодильнику кілька годин.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар