Торт «Сільський» – просто, швидко і смачно

Торт «Сільський» - рецепт приготування Листкові торти

Такий сметанний торт вам обов’язково сподобається, особливо з ніжним масляним кремом.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • масло вершкове або якісний маргарин – 200 г;
  • сода і сіль по 1\2 ч.л;
  • борошно – 3.5 склянки;
  • цукор – 1 стакан;
  • сметана – 3 ст.л;
  • жовтки – 2 шт.

Для приготування крему необхідно:

  • сметана – 1 стакан;
  • масло вершкове – 200 г;
  • цукор – 1 стакан.

Процес приготування торта

Розтоплюємо масло або маргарин, додаємо сіль і соду, перемішуємо, всипаємо цукор, перемішуємо до однорідності. Охолоджуємо.

Просіваємо борошно в ємність, додаємо яйця, сметану і масляну суміш, вимішуємо тісто.

Ділимо тісто на 4 частини, скачуємо в колобки, обмотуємо плівкою і відправляємо в холодильник на 30 хвилин.

Форму застеляємо пергаментом, викладаємо частину тіста і розрівнюємо його руками в корж.

Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо близько 5 – 7 хвилин.

Таким чином випікаємо всі 4 коржа. Гарячим обрізаємо краї і обрізки перетворюємо в крихту.

Для крему розтоплюємо вершкове масло. Змішуємо з сіллю і цукром. Охолоджуємо.

Додаємо сметану і збиваємо міксером.

Формуємо торт, змащуючи коржі кремом, обмазуємо боки і верх торта, посипаємо крихтою.

Відправляємо в холодильник на кілька годин.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар