Цибулеві кільця в клярі – дуже смачна овочева закуска

Холодні закуски

Цибулеві кільця в клярі – це універсальна страва, так як її можна подати не тільки до будь-якого гарніру, але ще і як закуску, наприклад, до пива. Головне в цьому рецепті – це цибуля, вона повинна бути середньою за розміром, але, ні в якому разі, не дрібною, інакше кільця будуть виглядати не так привабливо.

Інгредієнти:

  • Цибуля (середнього розміру) – 2 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сметана – 1,5-2 ст. л.
  • Борошно – 1,5 ст. л.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – 50 мл.

Як приготувати:

1. У глибоку миску вбийте куряче яйце, викладіть до нього ложкою сметану. Сметану можна сміливо замінити майонезом.

2. Всипте сіль і перець.

3. Тепер додайте борошно.

4. Віночком все дуже добре перемішайте. Консистенція тіста повинна бути однорідною і обов’язково без єдиної грудочки.

5. Цибулю очистіть, сполосніть її під краном проточної води, витріть насухо паперовим рушником. Гострим ножем наріжте цибулю кільцями. Товщина кожного з них повинна бути не більше 1 см.

6. Тепер дуже обережно роз’єднаєте кільця цибулі і умочіть їх з усіх боків в підготовлений кляр з яйця і сметани.

7. На сковороду налийте олію, розігрійте її, а потім викладіть кільця в клярі.

8. Смажте їх до красивої і рум’яної скоринки з двох сторін.

9. Готові кільця цибулі викладіть спочатку на паперовий рушник, а потім, коли втече зайва олія, перекладіть їх на тарілку і подайте відразу ж до столу. Смачного!

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар