Смачний домашній холодець без секретів. Як правильно зварити прозорий холодець

Холодні закуски

Смачний і прозорий холодець із кількох видів м’яса вариться просто, але виходить наваристим, ароматним, не жирним та апетитним.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • яловичина, 1.6 кг;
  • свинина (м’ясо та рульки, ніжки), 1.7 кг;
  • птиця, 1.8 кг;
  • цибуля та морква по 2 шт;
  • вода близько 5 л;
  • сіль близько 2 ст.л;
  • запашний перець і горошок, лавровий лист.

Процес приготування холодцю

М’ясо та ніжки промиваємо, заливаємо водою та залишаємо на пару годин.

Ще раз промиваємо, заливаємо водою і ставимо на плиту, доводимо до кипіння та знімаємо піну.

Зливаємо перший бульйон, наливаємо кип’яток і ставимо варитися.

Коли закипить, солимо, зменшуємо вогонь і готуємо протягом 4 – 6 частин, все залежить від об’єму вашого м’яса та величини шматочків.

За годину до закінчення варіння, кладемо моркву та цибулю, лавровий лист, різні види перцю. Спробуйте бульйон і якщо недостатньо солі, на цьому етапі можна досолити.

Виймаємо м’ясо та овочі з бульйону, остуджуємо.

Часник за смаком пропускаємо через прес і додаємо у теплий, не гарячий бульйон, перемішуємо.

М’ясо обробляємо, розкладаємо по формам, заливаємо бульйоном.

За бажанням, можна прикрасити холодець шматочками моркви, вирізаної формами, гілочками зелені, зеленим консервованим горошком або кукурудзою.

Відправляємо в холодильник на кілька годин для застигання.

Смачний домашній холодець без секретів. Як правильно зварити прозорий холодець

Холодець виходить дуже прозорим, з насиченим смаком різних видів м’яса, ситним та апетитним, святковим.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар