Бабусин холодець: обов’язкова страва на нашому святковому столі. Без желатину, смачний та прозорий

Холодні закуски

Холодець виходить з яскравим, насиченим смаком та ароматом, прозорий та апетитний. Готується все просто, головне, дотримуватися рецепту.

Необхідні продукти:

  • свиняча рулька та курка;
  • цибуля, 2 шт;
  • морква, 1 шт;
  • лавровий лист, 3 шт;
  • перець горошком і запашний;
  • сіль;
  • вода близько 2 л.

Як приготувати холодець

М’ясо заливаємо холодною водою і залишаємо на кілька годин, потім промиваємо та прибираємо все зайве, ріжемо великими шматками.

Укладаємо всі продукти та спеції у скороварку, наливаємо воду і ставимо другий режим варіння. Коли на табло з’явиться дві білі смужки, зменшуємо вогонь та варимо 40 хвилин.

Якщо варите у звичайній каструлі, тоді доводимо до кипіння м’ясо, прибираємо пінку та зливаємо цей бульйон.

Промиваємо м’ясо, заливаємо кип’ятком і додаємо сіль, варимо на невеликому вогні 4 години.

Додаємо овочі та спеції та варимо ще 1.5 години.

Виймаємо м’ясо, остуджуємо та обробляємо на шматочки, розкладаємо по формам.

У теплий бульйон додаємо дрібно нарізаний часник, перемішуємо та проціджуємо.

Заливаємо у форми з м’ясом і залишаємо остигати на столі.

Накриваємо форми кришками та відправляємо в холодильник застигати.

Бабусин холодець: обов'язкова страва на нашому святковому столі. Без желатину, смачний та прозорий

Холодець виходить просто ідеальним, насиченим та смачним, ароматним. Щоб холодець у вас завжди був найкращим, використовуйте кілька видів м’яса.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар