Торт з халвою без випічки

Торт з халвою без випічки, рецепт приготування Торт без випічки

У рецепті цього смачного десерту замість коржів використовуємо звичайне печиво. Вам не доведеться витрачати зайвий час: торт з халвою без випічки готується легко і швидко. Тортик виходить ситним, смачним і апетитним.

Необхідні інгредієнти

  • 3 столові ложки борошна;
  • 3 столових ложки картопляного крохмалю;
  • 125 грам цукру;
  • 2 жовтки;
  • 1 літр молока;
  • 200 грам м’якого вершкового масла;
  • 280 грам халви + 20 грам халви для прикраси;
  • 450 грам печива шоколадного;
  • 180 грам джему з чорної смородини.

Як приготувати торт з халвою без випічки

У глибоку миску виливаємо молоко (половину), додаємо в нього просіяне борошно і картопляний крохмаль. Все перемішуємо вінчиком до однорідності.

В молоко висипаємо цукор і додаємо два жовтки. Знову розмішуємо.

У каструлю виливаємо молоко, що залишилося, а потім підготовлену молочну суміш.

Суміш ставимо на вогонь і варимо, безперервно помішуючи, до густоти. Потім охолоджуємо.

М’яке вершкове масло збиваємо міксером.

У збите масло, по чуть-чуть, додаємо отриманий крем і продовжуємо збивати міксером.

Кришимо халву і висипаємо в крем.

Все добре перемішуємо лопаткою: до однорідності.

Торт оформляється шарами. У форму для випічки викладаємо шар шоколадного печива і рясно змащуємо кремом. Викладаємо шар печива і змащуємо джемом.

Далі повторюємо чергування шарів кілька разів: поки не закінчаться інгредієнти.

Верхівку рясно змащуємо кремом і ставимо в холодильник на 3-4 години.

Дістаємо торт з холодильника і посипаємо зверху, для прикраси, подрібненою халвою. Подаємо на стіл.

Як добре, що є печиво, яким можна замінити коржі, і зробити торт з халвою без випічки. Джем можна брати будь-яке: а джем саме з цих ягід добре вписується до смаку. Обов’язково потрібно дати торту просочитися: бажано навіть залишити його на ніч в холодильнику.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар