У рецепті цього смачного десерту замість коржів використовуємо звичайне печиво. Вам не доведеться витрачати зайвий час: торт з халвою без випічки готується легко і швидко. Тортик виходить ситним, смачним і апетитним.
Необхідні інгредієнти
- 3 столові ложки борошна;
- 3 столових ложки картопляного крохмалю;
- 125 грам цукру;
- 2 жовтки;
- 1 літр молока;
- 200 грам м’якого вершкового масла;
- 280 грам халви + 20 грам халви для прикраси;
- 450 грам печива шоколадного;
- 180 грам джему з чорної смородини.
Як приготувати торт з халвою без випічки
У глибоку миску виливаємо молоко (половину), додаємо в нього просіяне борошно і картопляний крохмаль. Все перемішуємо вінчиком до однорідності.
В молоко висипаємо цукор і додаємо два жовтки. Знову розмішуємо.
У каструлю виливаємо молоко, що залишилося, а потім підготовлену молочну суміш.
Суміш ставимо на вогонь і варимо, безперервно помішуючи, до густоти. Потім охолоджуємо.
М’яке вершкове масло збиваємо міксером.
У збите масло, по чуть-чуть, додаємо отриманий крем і продовжуємо збивати міксером.
Кришимо халву і висипаємо в крем.
Все добре перемішуємо лопаткою: до однорідності.
Торт оформляється шарами. У форму для випічки викладаємо шар шоколадного печива і рясно змащуємо кремом. Викладаємо шар печива і змащуємо джемом.
Далі повторюємо чергування шарів кілька разів: поки не закінчаться інгредієнти.
Верхівку рясно змащуємо кремом і ставимо в холодильник на 3-4 години.
Дістаємо торт з холодильника і посипаємо зверху, для прикраси, подрібненою халвою. Подаємо на стіл.
Як добре, що є печиво, яким можна замінити коржі, і зробити торт з халвою без випічки. Джем можна брати будь-яке: а джем саме з цих ягід добре вписується до смаку. Обов’язково потрібно дати торту просочитися: бажано навіть залишити його на ніч в холодильнику.