Ніхто не вірить, що готую торт без духовки. Смачний торт на сковороді

Торт без випічки

Сьогодні багато господинь печуть коржі для тортів на сковороді і виходить анітрохи не гірше, чим у духовці. Наприклад, відомий Наполеон виходить ідеально. Цей рецепт також допоможе зробити просто розкішний десерт до чаювання з гостями.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • молоко згущене, 250 г;
  • яйце, 1 шт;
  • олія соняшникова, 1 ст.л;
  • борошно, 260 г;
  • розпушувач, 1 ч.л.

Для приготування крему візьміть:

  • молоко, 500 г;
  • цукор, 100 г;
  • яйце, 2 шт;
  • крохмаль, 50 г;
  • масло вершкове, 200 г;
  • згущене молоко, 120 г;
  • ванілін.

Для декору:

  • горіхи подрібнені та шоколад за смаком.

Процес приготування торта Наполеон

Для крему змішуємо молоко, яйця, цукор, крохмаль та варимо до густого стану на невеликому вогні, постійно перемішуючи. Охолоджуємо.

Для коржів просіюємо борошно і змішуємо з розпушувачем, сіллю, до смаку з ваніліном.

Додаємо згущене молоко, яйце і вимішуємо тісто. Якщо маса залишається липкою, тоді всипаємо ще трохи борошна та добре вимішуємо.

Ділимо тісто на 6 частин і кожну розкачуємо в коржі по діаметру сковороди.

Випікаємо на сухій сковороді по 1 хвилині з кожного боку. Охолоджуємо.

Розм’якшене вершкове масло починаємо збивати і поступово вводимо згущене молоко, збиваємо до однорідності.

Змішуємо заварний крем із збитим маслом та згущеним молоком.

Формуємо торт, змащуючи коржі кремом, обмазуємо верх і боки, обсипаємо тертим шоколадом та подрібненими горіхами до смаку.

Відправляємо на ніч у холодильник.

Ніхто не вірить, що готую торт без духовки. Смачний торт на сковороді

Ніжний, м’який і пишний, з добре просоченими шарами тортик, вам сподобається і займе гідне місце у вашому меню.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар