Торт за 20 хвилин без духовки та без печива. Простий торт на сковороді

Торт без випічки

Торт виходить настільки ніжним і смачним, що неможливо повірити, що його коржі просто смажилися на сковороді. Повітряний заварний крем на сметані робить тортик просто ідеальним.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • цукор, 60 г;
  • борошно, 250 г;
  • масло вершкове, 120 г;
  • сіль, дрібка.

Для приготування крему необхідно:

  • сметана жирна, 500 г;
  • яйця, 2 шт.;
  • крохмаль, 1 ст.л;
  • ванілін за смаком;
  • масло вершкове, 50 г;
  • цукор, 120 г.

Процес приготування торта на сковороді

Розм’якшене вершкове масло розтираємо з сіллю і цукром, потім всипаємо просіяне борошно і перетворюємо масу в крихту.

Розігріваємо сковороду та висипаємо крихту, обсмажуємо до золотистого кольору близько 6 хвилин, постійно перемішуючи.

Висипаємо крихту на пергамент та остуджуємо.

Для крему змішуємо всі інгредієнти, крім вершкового масла, збиваємо тільки до однорідності міксером і варимо на невеликому вогні, постійно перемішуючи до густоти.

Знімаємо з плити, змішуємо з вершковим маслом.

Торт за 20 хвилин без духовки та без печива. Простий торт на сковороді

Форму застеляємо плівкою.

Крихту ділимо на 4 частини і одну висипаємо на дно форми. Трохи утрамбовуємо, але не сильно.

Викладаємо крем і далі чергуємо шари – крихту і крем.

Торт за 20 хвилин без духовки та без печива. Простий торт на сковороді

Коли торт повністю охолоне, відправляємо у холодильник на 4 – 6 годин.

Торт за 20 хвилин без духовки та без печива. Простий торт на сковороді

Такого ніжного дива ви ще не куштували, торт виходить приємним, вологим, ароматним. За бажанням додавайте різні солодкі добавки, ягоди та фрукти.

Торт за 20 хвилин без духовки та без печива. Простий торт на сковороді

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар