Торт – салат не обов’язково збирати в квадратному кільці, використовуйте те, що у вас є. Навіть порційна подача буде виглядати красиво. А якщо у вас зовсім немає кільця, не біда! Викладіть салат шарами в скляному салатнику.
Інгредієнти
- Картопля – 3 шт.
- Морква – 2 шт.
- Яйця курячі – 5 шт.
- Огірки солоні – 4 шт.
- Ковбаса варена – 350 г
- Горошок свіжозаморожений – 50 г
- Зелена цибуля – 1 пучок
- Майонез – 100 г
Як приготувати
Встановіть рознімне кулінарне кільце на блюдо. Картоплю відваріть в мундирах, остудіть, очистіть і наріжте невеликими кубиками. Першим шаром викладіть картоплю, зверху сіточкою або ложкою викладіть майонез.
Моркву також відваріть до готовності, очистіть, остудіть і наріжте невеликими кубиками. Викладіть наступним шаром на картоплю, зверху – майонез.
Солоні огірки, саме солені – не замінюйте на мариновані, наріжте кубиком і викладіть наступним шаром. Цей шар я не промазую майонезом.
Ковбасу наріжте кубиком, викладіть наступним шаром і зверху змастіть майонезом. Виберіть якісну перевірену ковбасу або замініть на відварене куряче м’ясо, язик або яловичину.
Зелену цибулю наріжте дрібно і розподіліть наступним шаром. Яйця відваріть, остудіть і очистіть. Наріжте кубиком, викладіть на салат рівним шаром, поверх – майонез.
Свіжозаморожений горошок викладіть в підходящий посуд, залийте кип`ятком, залиште на 5-7 хвилин і відразу викладіть в крижану воду. Висушіть горошок і викладіть останнім шаром на салат. Приберіть торт-салат в холодильник на кілька годин. Дістаньте салат з холодильника, зніміть кільце і одразу подавайте.