Салат «Кавказька полонянка»

Святкові салати

Смачний святковий салат із цікавим поєднанням продуктів.

Інгредієнти:

  • Баклажан 1 великий
  • Сир 150 гр
  • Цибуля 2 шт
  • Часник 3-4 зубчики
  • Горіхи 100 гр
  • Виноград 150 гр
  • Вирізка яловича 300 гр
  • Чорнослив 150 гр
  • Майонез та зелень

Приготування салату Кавказька бранка

З баклажана обов’язково зняти шкірку. Баклажан нарізати невеликими кубиками. Поставити сковороду на вогонь і розігріти олію. Відправити баклажани на сковороду. Посолити та поперчити. Тушити овочі до готовності.

Наприкінці тушкування часник очистити та пропустити через часниковий прес прямо на сковороду з баклажанами. Перемішати та обсмажувати ще пару хвилин. Після цього зняти з вогню.

Готові ще гарячі баклажани відкинути на невелике сито і дати стекти олії та рідині.

Цибулю очистити. Потім нарізати кубиком. Поставити чисту сковороду на вогонь і розігріти олію. Відправити цибулю на сковорду та обсмажувати до м’якості. У процесі обсмажування посолити та поперчити.

М’ясо відварити у підсоленій воді заздалегідь. Охолодити повністю в бульйоні. Нарізати кубиком м’ясо. Коли цибуля стане м’якою та прозорою, додати м’ясо на сковороду з цибулею. Перемішати. Потримати дві хвилини на вогні. Потім зняти з вогню та охолодити.

Зелень порубати дрібно. Чорнослив нарізати дрібними шматочками. Волоські горіхи нарізати невеликими шматочками. Потім перемішати чорнослив із волоськими горіхами.

Приготувати кільце для сервіровки діаметром 20 см і поставити на плоску тарілку.

  • Першим шаром викласти на дно форми все м’ясо з цибулею. Розрівняти та злегка утрамбувати. Потім зробити сіточку з майонезу.
  • Наступний шар – баклажани, які остигли. Розрівняти. Зробити сіточку із майонезу.
  • Шар зелені викласти рівномірно. За бажанням на цей шар можна додати мариновані огірки.
  • Далі викласти шар із чорносливу з горіхами. Розрівняти. Злегка утрамбувати. Викласти сіточку з майонезу та розмазати.
  • Натерти сир на дрібній тертці прямо в салат наступним шаром. Розрівняти шар.

Тепер салат разом з кільцем затягнути харчовою плівкою і відправити в холодильник на 2-3 години для просочення.

Пройтися ножем по краю салату та акуратно зняти кільце. Для прикраси виноград без кісточок розрізати навпіл. Викласти виноград на салат. Смачного!

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар