Святковий салат Герцог

Святкові салати

Салатик за цим рецептом виходить красивим, легким, ніжним та дуже смачним. Готується салат легко, просто, швидко, і він чудово підійде на будь-який святковий стіл.

Інгредієнти:

  • 700 г. яловичини;
  • 400 г свіжих печериць;
  • 1 головка цибулі;
  • 200 г консервованого горошку;
  • 3 яйця варені круто;
  • 150 г сиру;
  • майонез;
  • сіль, перець чорний мелений за смаком;
  • олія для смаження.

Приготування салату Герцог

Ріпчасту цибулю очистити та нарізати дрібним кубиком. Поставити сковороду на вогонь і розігріти олію. Викласти цибулю та обсмажувати до золотистого кольору.

Свіжі печериці також нарізати дрібним кубиком. Відправити гриби до обсмаженої цибулі. Обсмажувати доти, доки гриби почнуть підрум’янюватися. Після цього гриби з цибулею посолити, поперчити, перемішати та зняти з вогню.

Перекласти смажені гриби з цибулею на паперовий рушник, щоб позбутися надлишку олії. Залишити для охолодження.

Яловичину заздалегідь відварити у підсоленій воді та охолодити у бульйоні. М’ясо нарізати також невеликим кубиком.

Для формування салату приготувати формальне кільце діаметром 21 см, обмотати його харчовою плівкою та виставити на плоску тарілку. Тарілку злегка змастити майонезом.

Першим шаром викласти м’ясо. Розрівняти, посолити, якщо потрібно, та змастити шар майонезом.

Другий шар – гриби з цибулею. Розрівняти та покрити майонезом.

Консервований зелений горошок звільнити від рідини. Поступово викласти третім шаром і покрити майонезом.

Заздалегідь зварені круто яйця натерти на тертці прямо на салат. Розрівняти, посолити та змастити майонезом.

Зверху на яйця на дрібній тертці натерти сир. Розрівняти.

Тепер потрібно акуратно зняти кондитерське кільце та харчову плівку. Салат можна прикрасити консервованим горошком та зеленню.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар