Торт «Пташине молоко» без випічки

Торт «Пташине молоко» - відмінний рецепт Торт без випічки

Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати простий торт без випічки. Десерт «Пташине молоко» багатьом знайомий з дитинства і ви точно пам’ятаєте його ніжний і повітряний смак. Приготувати такий десерт досить просто, головне терпіння і трохи вільного часу. Торт дуже легкий і відмінно підійде для спекотної погоди.

Необхідні продукти

  • ванільні сухарики – 150 гр
  • вершкове масло – 50 гр
  • згущене молоко – 2-3 ст.л

Для білкової основи

  • яєчні білки – 4 шт
  • цукор – 70 гр
  • лимонна кислота і ванілін по дрібці
  • згущене молоко – 150 гр
  • желатин – 20 гр
  • молоко – 70 мл

Для шоколадного шару

  • шоколад – 50 гр
  • вершкове масло – 25 гр
  • молоко – 3 ст.л
  • полуниця

Процес приготування торта «Пташине молоко»

Ванільні сухарики кладемо в блендер і подрібнюємо до стану крихти, пересипаємо їх в миску, додаємо розтоплене вершкове масло і згущене молоко, перемішуємо.

Беремо форму для випічки і застеляємо пергаментним папером. На дно викладаємо масу з сухариків, розподіляємо по дну і прибираємо в холодильник.

В молоко всипаємо желатин, перемішуємо і залишаємо набухати.

У глибоку миску вбиваємо білки, додаємо до них цукор і лимонну кислоту. Миску ставимо на водяну баню і акуратно помішуючи віночком прогріваємо білки. Нагріваємо їх до теплого стану і знімаємо з вогню. Потім додаємо ваніль і збиваємо до пишної щільної маси. Потім вливаємо згущене молоко і розтоплений желатин, перемішуємо міксером на повільних оборотах. Отриману масу виливаємо на шар з печива і ставимо в холодильник.

У миску кладемо подрібнений шоколад, додаємо молоко і вершкове масло. Суміш ставимо на водяну баню і розтоплюємо до однорідності. Готову суміш виливаємо на злегка застиглий білий шар і прикрашаємо полуницею.

Торт прибираємо в холодильник на 2 години, а потім подаємо до столу. Смачного!

Торт «Пташине молоко» без випічки

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар