Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати простий торт без випічки. Десерт «Пташине молоко» багатьом знайомий з дитинства і ви точно пам’ятаєте його ніжний і повітряний смак. Приготувати такий десерт досить просто, головне терпіння і трохи вільного часу. Торт дуже легкий і відмінно підійде для спекотної погоди.
Необхідні продукти
- ванільні сухарики – 150 гр
- вершкове масло – 50 гр
- згущене молоко – 2-3 ст.л
Для білкової основи
- яєчні білки – 4 шт
- цукор – 70 гр
- лимонна кислота і ванілін по дрібці
- згущене молоко – 150 гр
- желатин – 20 гр
- молоко – 70 мл
Для шоколадного шару
- шоколад – 50 гр
- вершкове масло – 25 гр
- молоко – 3 ст.л
- полуниця
Процес приготування торта «Пташине молоко»
Ванільні сухарики кладемо в блендер і подрібнюємо до стану крихти, пересипаємо їх в миску, додаємо розтоплене вершкове масло і згущене молоко, перемішуємо.
Беремо форму для випічки і застеляємо пергаментним папером. На дно викладаємо масу з сухариків, розподіляємо по дну і прибираємо в холодильник.
В молоко всипаємо желатин, перемішуємо і залишаємо набухати.
У глибоку миску вбиваємо білки, додаємо до них цукор і лимонну кислоту. Миску ставимо на водяну баню і акуратно помішуючи віночком прогріваємо білки. Нагріваємо їх до теплого стану і знімаємо з вогню. Потім додаємо ваніль і збиваємо до пишної щільної маси. Потім вливаємо згущене молоко і розтоплений желатин, перемішуємо міксером на повільних оборотах. Отриману масу виливаємо на шар з печива і ставимо в холодильник.
У миску кладемо подрібнений шоколад, додаємо молоко і вершкове масло. Суміш ставимо на водяну баню і розтоплюємо до однорідності. Готову суміш виливаємо на злегка застиглий білий шар і прикрашаємо полуницею.
Торт прибираємо в холодильник на 2 години, а потім подаємо до столу. Смачного!