Торт виходить м’яким, ніжним і прекрасно просочується. Готується він швидко, просто і без випічки. Його можна подати до святкового столу або приготувати для сімейного чаювання. Тортик точно сподобається вашим дітям і всім, хто любить «вологі» десерти.
Необхідні продукти
- 3 курячих яйця
- 100 грам цукру
- 70 грам меду
- 140 грам сметани
- 3 столові ложки какао-порошку
- 8 грам розпушувача
- 150 грам пшеничного борошна
Для крему
- 500 грам сметани
- 150 грам гіркого шоколаду
- 120 мілілітрів вершків
- 20 грам цукрової пудри
- 10 грам ванільного цукру
Процес приготування торта «Лінивий трюфель»
У миску вбиваємо курячі яйця, додаємо цукор і збиваємо міксером до пишної білої маси. Потім додаємо мед і сметану, збиваємо ще 1 хвилину. Потім просіваємо в масу какао-порошок, розпушувач і пшеничне борошно. Все збиваємо до однорідної маси.
Розігріваємо сковороду і кладемо трохи тіста, розподіляємо його, накриваємо кришкою і смажимо на повільному вогні по 3 хвилини з кожного боку. Таким чином смажимо 3-4 коржа.
Приготуємо крем. Вершки нагріваємо і кладемо шоколад шматочками. Все перемішуємо і залишаємо до повного охолодження.
У миску кладемо сметану, додаємо цукор і ванільний цукор. Збиваємо до пишної маси і додаємо до неї охололу шоколадну масу. Все ще раз збиваємо.
На тарілку кладемо корж, змащуємо кремом і накриваємо другим коржем. Таким чином збираємо весь торт. Змащуємо його зверху і боків кремом, що залишився. І відправляємо в холодильник на 2-3 години, а потім прикрашаємо на свій смак. Потім подаємо до столу.