З манної крупи можна зробити не тільки кашу, додати її в котлети та інші страви: манна крупа чудово підходить для крему, який виходить дуже повітряним та ніжним. А основою для торта на цей раз будуть солодкі сухарики.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- сухарі із ізюмом, 300 г;
- шоколад чорний або до смаку, 1 плитка;
- масло вершкове розтоплене, 100 г;
- молоко, 500 мл;
- цукор, 120 г;
- ванілін;
- манна крупа, 4 ст.л;
- масло вершкове розм’якшене, 180 г.
Процес приготування
Торт краще формувати у формі діаметром 18 см, тоді він виходить високий.
Для крему змішуємо цукор, ванілін, манну крупу та варимо крем на невеликому вогні до густини. Охолоджуємо крем.
Розм’якшене вершкове масло збиваємо до пишності і частинами вводимо крем, збиваємо до однорідності.
Сухарі беріть на свій смак і подрібнюємо за допомогою терки, комбайна або блендера.
Шоколад розтоплюємо і виливаємо масу в крихту від сухарів, вимішуємо до однорідності. Маса має стати пластичною.
Рознімну форму застилаємо плівкою, висипаємо частину крихти, трамбуємо злегка і викладаємо пару ложок крему, розподіляємо по всьому коржу.
Зверху знову крихта, крем і так далі, поки не закінчаться всі інгредієнти. У мене вийшло 4 шари крихти та 3 шари крему.
Відправляємо торт у холодильник на 3 – 4 години.
Забираємо форму і прикрашаємо торт на свій смак.
Ось такий простий, бюджетний і дуже ніжний тортик до чаю вийшов.