Вологий, просочений, ніжний торт із дуже багатим смаком. Такий маковий торт з повітряним, сметанним кремом готується швидко, зате результат завжди подобається всім гостям.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- яйця, 2 шт.;
- цукор, 180 г;
- сіль; дрібка;
- ванілін за смаком;
- сметана, 200 г;
- сода гашена, 1 ч.л;
- какао, 1 ст.л;
- борошно, 160 г;
- мак; 1 ст.л;
- родзинки, 2 ст.л.
Для приготування крему необхідно:
- сметана жирна, 450 г;
- пудра цукрова, 2-3 ст.л;
- лимонна кислота, третина ч.л.
Процес приготування торта “Королівський”
Яйця змішуємо із сіллю, цукром та ваніліном до пишності. Додаємо сметану та вимішуємо.
Всипаємо просіяне борошно, перемішуємо. Додаємо соду гашену та перемішуємо.
Тісто ділимо на 3 частини.
Одну частину змішуємо з какао, другу з маком, третю із родзинками.
У частину з какао додайте ще ложку сметани, щоб тісто було м’яким.
Деко застеляємо пергаментом. У середину виливаємо какао тісто, з боків виливаємо з маком та родзинками.
Випікаємо при 180 градусах близько 20-30 хвилин.
Для крему збиваємо сметану із пудрою. Якщо не ви не любите нудотну насолоду, додайте лимонну кислоту.
Бісквіт остуджуємо 5 хвилин, потім обрізаємо краї та ріжемо на 3 коржі.
Формуємо торт, змащуючи коржі кремом, обмазуємо верх і боки, обсипаємо крихтою з обрізків.
Тортик можна відразу подавати до столу або відправити в холодильник на 30-60 хвилин.
Дуже ніжний та просочений, з повітряним кремом торт, можна прикрасити різними способами та подавати на святковий стіл.