В якості альтернативи «Наполеону»: рецепт торта «Прага»

Швидкі торти

Цей торт «Прага» був дуже популярним і не поступався за кількістю своїх шанувальників іншим відомим. Це справжнє шоколадне диво, яке має всі шанси стати вашим улюбленим.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • яйця, 6 шт.;
  • цукор, 150 г;
  • борошно, 115 г;
  • какао, 25 г;
  • масло вершкове, 40 г.

Для приготування крему візьміть:

  • жовток, 1 ш;
  • вода, 20 г;
  • згущене молоко, 120 г;
  • масло вершкове, 200 г;
  • ванілін за смаком;
  • какао, 10 г;
  • джем абрикосовий, 55 г.

Для приготування глазурі необхідно:

  • шоколад чорний, 80 г;
  • масло вершкове, 60 г.

Процес приготування торта «Прага»

Відокремлюємо жовтки від білків, цукор ділимо на дві рівні частини.

Збиваємо жовтки з цукром до густої маси, білки також збиваємо до пишної та стійкої маси. Змішуємо обидві маси. Якщо у вас є потужний міксер, тоді білки від жовтків не відокремлюйте, а збивайте масу до пишності та щільності.

Всипаємо в масу просіяне борошно і какао, акуратно перемішуємо лопаткою, вливаємо розтоплене, охолоджене вершкове масло, вимішуємо.

Форму застеляємо пергаментом і виливаємо тісто, випікаємо при 200 градусах до готовності.

Виймаємо із форми бісквіт, остуджуємо. Загортаємо плівкою і відправляємо на 6 – 8 годин у холодильник. Ріжемо бісквіт на коржі.

Для крему змішуємо всі продукти та варимо густий крем. Остуджуємо та збиваємо з вершковим маслом до пишності.

Коржі змащуємо джемом, зверху викладаємо крем і формуємо торт, боки змащуємо кремом і обсипаємо подрібненими горіхами.

Верх поливаємо глазур’ю та відправляємо торт у холодильник на 8 годин.

Такий десерт чудово пахне, коржі просочаться абрикосовим варенням і кремом. Для такого торта потрібно терміново звати гостей.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар