Торт «Арабські казки» з незвичайним кремом

Торт «Арабські казки» - рецепт приготування Шоколадні торти

У цьому торті чудово дотриманий баланс смаку – солодкі шоколадні коржі і ніжний крем з лимонною кислинкою.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • вершкове масло розм’якшене – 150 г;
  • яйця – 3 шт;
  • пудра цукрова – 160 г;
  • борошно – 110 г;
  • какао – 40 г;
  • розпушувач – 2 ч.л.

Для приготування крему необхідно:

  • цукор – 170 г;
  • молоко – 500 мл;
  • лимон – половина;
  • масло вершкове – 200 г;
  • крупа манна – 90 г.

Процес приготування торта «Арабські казки»

З’єднуємо борошно з какао і розпушувачем, просіваємо.

Розм’якшене вершкове масло збиваємо до пишності і частинами додаємо пудру, збиваємо до однорідності. Пудри залиште меншу частину.

Відокремлюємо білки від жовтків і останні по 1 додаємо в масу, кожен раз добре збиваючи.

Збиваємо білки до пишності і частинами додаємо залишок пудри, збиваємо до густої консистенції.

Додаємо порційно білкову масу в основну і добре перемішуємо лопаткою.

Всипаємо частинами борошно з какао і розпушувачем, перемішуємо до однорідності.

Застеляємо 2 форми пергаментом, ділимо тісто і розливаємо по формах.

Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо бісквіти від 25 до 30 хвилин.

Охолоджуємо і розрізаємо кожен на 2 коржі.

З’єднуємо молоко і манну крупу, варимо на невеликому вогні до готовності.

Додаємо цукор і варимо до його розчинення. Охолоджуємо.

Розм’якшене вершкове масло збиваємо, потім додаємо лимонний сік і цедру і частинами крем, збиваємо до легкості.

Формуємо торт змащуючи коржі кремом, прикрашаємо за смаком.

Відправляємо торт в холодильник на 6 годин.

Порада: для бісквітів продукти повинні бути однакової температури, так тісто швидше стане повітряним і однорідним.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар