Цей рецепт став одним із найулюбленіших: це універсальне печиво, яке готується з найменшого набору продуктів, пишне та одночасно пісочне.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- масло вершкове, 250 г;
- цукор, 80 г;
- яйця, 3 шт.;
- сіль дрібку;
- ванілін;
- дріжджі, 1 пакетик;
- вода, 80 мл;
- борошно, близько 550 г.
Процес приготування печива
Воду теплу змішуємо з частиною цукру та дріжджами.
Розм’якшене вершкове масло з’єднуємо з сіллю та цукром, збиваємо міксером до пишності.
По одному вводимо яйця і щоразу добре збиваємо.
Вливаємо воду з дріжджами та збиваємо.
Борошно просіюємо і вводимо частинами в масу.
Порада: борошна може знадобитися трохи менше або більше, вказаного в рецепті. Просто дивіться по тісту, воно має вийти дуже м’яким, якщо ви заб’єте його борошном, воно стане занадто тугим і погано підніматиметься.
Розкочуємо пласт тіста з товщиною до 5 мм і ріжемо довільними шматочками, які перекладаємо на лист, застелений пергаментом. Посипаємо цукром.
Випікаємо при 180 градусах близько 15-20 хвилин до рум’яності.
Виходить пишне, з хрусткою скоринкою печиво, яке ви можете зробити ще оригінальнішим, якщо обсипите кунжутом, подрібненими горіхами або в тісто додасте цедру лимона.