Тісто «2 в 1» стало для мене відкриттям: рецепт універсального печива

Печиво

Цей рецепт став одним із найулюбленіших: це універсальне печиво, яке готується з найменшого набору продуктів, пишне та одночасно пісочне.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • масло вершкове, 250 г;
  • цукор, 80 г;
  • яйця, 3 шт.;
  • сіль дрібку;
  • ванілін;
  • дріжджі, 1 пакетик;
  • вода, 80 мл;
  • борошно, близько 550 г.

Процес приготування печива

Воду теплу змішуємо з частиною цукру та дріжджами.

Розм’якшене вершкове масло з’єднуємо з сіллю та цукром, збиваємо міксером до пишності.

По одному вводимо яйця і щоразу добре збиваємо.

Вливаємо воду з дріжджами та збиваємо.

Борошно просіюємо і вводимо частинами в масу.

Порада: борошна може знадобитися трохи менше або більше, вказаного в рецепті. Просто дивіться по тісту, воно має вийти дуже м’яким, якщо ви заб’єте його борошном, воно стане занадто тугим і погано підніматиметься.

Розкочуємо пласт тіста з товщиною до 5 мм і ріжемо довільними шматочками, які перекладаємо на лист, застелений пергаментом. Посипаємо цукром.

Тісто «2 в 1» стало для мене відкриттям: рецепт універсального печива

Випікаємо при 180 градусах близько 15-20 хвилин до рум’яності.

Тісто «2 в 1» стало для мене відкриттям: рецепт універсального печива

Виходить пишне, з хрусткою скоринкою печиво, яке ви можете зробити ще оригінальнішим, якщо обсипите кунжутом, подрібненими горіхами або в тісто додасте цедру лимона.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар