Найчастіше шпроти подають на грінках, змащених тонким шаром майонезу з скибочкою свіжого огірка і листком зелені. У всякому разі, у нас в родині і в сім’ях моїх знайомих, така подача закуски має місце бути вже багато-багато років.
Сьогодні пропоную більш цікаву подачу зі шпротами. Подаємо їх в маленьких тарталетках, які можна наповнити з будь-якою начинкою на ваш смак.
Інгредієнти
- Шпроти в олії – 1 шт.
- Тарталетки – 20 шт.
- Яйця курячі – 3 шт.
- Сир твердий – 100 г
- Майонез – 2 ст. л.
- Часник – 2 зубчики
- Сіль – 1 щіпка
- Чорний мелений перець – 1 щіпка
- Зелень петрушки – 3 гілочки
Як приготувати тарталетки
Сир натріть на дрібній тертці.
Яйця відваріть круто, очистіть і натріть на дрібній тертці.
Додайте часник, пропущений через прес, сіль і перець.
Додайте майонез, перемішайте, щоб вийшла густа намазка.
У готові тарталетки викладіть яєчно-сирну намазку.
До слова, в мої тарталетки вміщається 1 чайна ложка начинки.
На кожну тарталетку додайте по 1 рибці і прикрасьте зеленню.
Краще начиняти тарталетки безпосередньо перед подачею.
Якщо ж ви приготували їх трохи заздалегідь, то накрийте тарілку плівкою і приберіть в холодильник.
Подавайте охолодженими до святкового столу. Смачного!