Сирник з арахісом і згущеним молоком

Сирник з арахісом - рецепт приготування Сирники

Сьогодні приготуємо один з найбільш смачний десертів: сирник з арахісом і згущеним молоком.

Він дуже смачний і неймовірно солодкий: справжній рай для ласунів. Пісочне тісто розсипчасте, але при цьому дуже м’яке і ніжне, просочене сирною заливкою. Пишна сирна маса буквально тане в роті, залишаючи після себе неповторний післясмак. Варене згущене молоко додає запіканці пікантності, а хрусткі горіхи в медовій оболонці – легкий шарм.

Склад продуктів

  • 125 грам вершкового масла;
  • 300 грам пшеничного борошна;
  • одна чайна ложка розпушувача;
  • одне свіже куряче яйце;
  • чотири столові ложки цукру;
  • дві столові ложки какао.

Для сирної маси

  • 500-600 грам домашнього сиру,
  • три курячих яйця;
  • ¾ склянки цукру;
  • одна пачка ванільного пудингу;
  • половина склянки сметани.

Додатково

  • варене згущене молоко – за смаком;
  • 50-100 грам арахісу або волоських горіхів;
  • 2-3 столових ложки натурального меду.

Сирник з арахісом і згущеним молоком: покроковий процес приготування

Спочатку приготуємо еластичне тісто. У глибоку миску просіваємо пшеничне борошно, додаємо до нього цукор, розпушувач, какао порошок і вершкове масло кімнатної температури.

За допомогою вилки робимо з маси крихту. Додаємо яйце і вимішуємо пісочне тісто.

Круглу форму для випічки змащуємо соняшниковою олією і викладаємо в неї тісто таким чином, щоб було закриті дно і борти.

Тепер приготуємо сирну заливку. Сир будь-якої жирності пропускаємо через м’ясорубку і перекладаємо в миску.

Порада. Найкраще використовувати для випічки домашній сир.

У миску з сиром всипаємо порошок ванільного пудингу і перемішуємо.

В окремому посуді збиваємо до пишності курячі яйця і цукровий пісок.

Потім додаємо в яєчну суміш густу жирну сметану, перемішуємо.

Сир змішуємо з яйцями: можна скористатися блендером або міксером.

Викладаємо сирну масу на пісочну основу і розрівнюємо.

Відправляємо сирник в духовку, розігріту до 180 градусів, на 50-55 хвилин.

Поки пиріг остигає, займемося горіхами. Викладаємо їх на деко і відправляємо в духовку приблизно на 7 хвилин. До речі, можна обсмажити і на сухій сковорідці, протягом 10 хвилин.

У рідкий мед (його необхідно розтопити на водяній бані) додаємо цільні шматочки горіхів і швидко перемішуємо. Потім викладаємо на деко, відокремлюючи один від одного.

Остиглий сирник поливаємо вареним згущеним молоком і прикрашаємо медовими горіхами. Смачного!

Сирник з арахісом і згущеним молоком

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар

  1. Софія

    Дуже класний пиріг дякую вам за рецепт

    Відповіcти