Сирники всі готують з борошном, а я пропоную вам зробити їх з манною крупою – так вони завжди виходять м’якими, пишними, ніжними, не опадають, коли ви знімаєте їх зі сковороди.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- сир домашній, 400 г;
- яйце, 1 шт;
- цукор, 2 ст. л;
- сіль, дрібка;
- манна крупа, 4 ст.л.
Процес приготування сирників
Сирники я готую у два етапи: з вечора роблю тісто і відправляю його в холодильник, щоб манна крупа добре набухла. Можна замісити тісто за 2-4 години до обсмажування.
Сир змішуємо з сіллю, яйцем, цукром та манною крупою.
Формуємо сирники та обвалюємо їх у борошні.
Обсмажуємо з двох сторін у сковороді на олії до рум’яності на невеликому вогні.
За бажанням, до сирників ви можете додати шматочки різних сухофруктів, ванілін.
Страва виходить м’якою, сирники не розпадаються, добре формуються і тримають форму при обсмажуванні та перевертанні.
Їх можна запікати в духовці, змастивши лист соняшниковою олією і посипавши борошном. Випікаємо при 180 градусах близько 15 хвилин до рум’яності. Манну крупу не беріть твердих сортів: вона погано набухає і сирники виходять твердими та грубими. Ідеальний варіант – звичайна манна крупа, найдешевша, вона швидко набухає, навіть протягом 1 години.