Такі сирники виходять ніжними, смачними, з апетитним яблучним ароматом. Обов’язково зробіть на сніданок і вам сподобаються сирники з яблуком, які в тісті дуже доречні і надають новий смак.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- сир домашній, 250 г;
- яблуко, 1 шт.;
- яйце, 1 шт;
- сіль дрібку;
- цукор, 1 ст. л;
- кефір, 250 г;
- родзинки, 45 г;
- борошно, близько 8 ст.л;
- сода, 0,5 ч.л.
Процес приготування сирників з яблуками
Сир змішуємо з тертим на грубій тертці яблуком.
Додаємо сіль та цукор, вливаємо кефір, всипаємо соду і перемішуємо масу до повної однорідності.
Додаємо яйце, родзинки, перемішуємо. Якщо родзинки дуже сухі, попередньо запарте їх окропом і потім відіжміть від води.
Борошно просіюємо та всипаємо в масу, добре вимішуємо. Тісто має бути досить густим, тому якщо у вас маса рідка, додавайте борошно стільки, скільки потрібно.
Розігріваємо олію і викладаємо по столовій ложці тісто. Обсмажуємо сирники до рум’яності із двох сторін на невеликому вогні.
Сирнички виходять дуже пишними, м’якими, добре тримають форму і не розтікаються по сковороді.
Родзинки ви можете замінити на шматочки кураги на свій смак. Легка кислинка яблука відмінно розбавляє солодкість сирників.