Сирний суп з курячим філе

Сирний суп

Сирний суп з курячим філе – нехитра домашня страва. Якщо розібратися, то це самий звичайний суп, але з родзинкою, адже завдяки сиру навіть найпростішу страву можна перетворити на вишукану страву.

Інгредієнти для сирного супу з курячим філе

  • Картопля – 5-6 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Куряче філе – 300 г
  • Плавлений сир – 270 г
  • Чорний перець горошком – 4-5 шт.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Чорний перець мелений – 0,5 ч.л.
  • Ароматні трави – 0,5 ч.л.
  • Петрушка – 3 гілочки

Рецепт сирного супу з курячим філе

Спочатку потрібно приготувати бульйон. У каструлю наливаємо воду, додаємо сіль і перець горошком. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Після чого в киплячу воду поміщаємо куряче філе і відварюємо протягом 20 хвилин.

Тим часом готуємо інші інгредієнти для супу. Нарізаємо дрібно цибулю і відправляємо її обжарюватися до прозорості.

Моркву натираємо на дрібній тертці і відправляємо до цибулі на сковорідку.

Цибулю з морквою обсмажуємо хвилини 3-4 до готовності і відставляємо в сторону.

Нарізаємо картоплю кубиками або часточками, так як ви зазвичай її ріжете для супу.

Нарізаємо кубиками або натираємо на тертці сир.

Дістаємо куряче філе з бульйону і якщо бульйон світлий, то ми його не проціджуємо. Якщо ж бульйон з накипом, то його слід процідити. Потім поміщаємо в бульйон картоплю і ставимо відварюватися практично до готовності. Курку тим часом нарізаємо або розтягуємо на волокна.

Час приготування картоплі залежить від сорту і від розміру кубиків.

Коли картопля буде практично готова, додаємо в суп нарізану курку і обсмажені цибулю з морквою. Даємо покипіти до готовності картоплі.

У самому кінці додаємо в суп нарізану зелень і сир. Розмішуємо до повного розчинення сиру і тут же знімаємо з вогню.

Сирні супи подають відразу ж. Тільки так ви відчуєте усі сирні нотки і його пікантність. Смачного!

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар