Сирно-грибний суп з курочкою: ароматна і дуже смачна страва

Сирний суп

Цей суп виходить ніжним по консистенції, яскравим за ароматом і надзвичайно смачним. Приправи, гриби, легкість бульйону і ніжність сиру зроблять цей суп одним з улюблених. У рецепті використовуються печериці, але можна і використовувати інші види.

Необхідні продукти:

  • гриби – 310 гр;
  • картопля – 290 гр;
  • плавлений сир – 220 гр;
  • філе курки – 200-250 гр;
  • цибуля – 1 шт;
  • вершкове масло – 1 ст л;
  • перець і сіль – за смаком.

Як приготувати суп з курочкою

Кладемо філе в воду, нагріваємо, присолюємо і відварюємо 20-25 хвилин після закипання. Чистимо цибулю, подрібнюємо її.

Гриби формуємо пластиками, картоплю – квадратиками.

Зварене м’ясо прибираємо з бульйону, ріжемо дрібними шматочками.

Розігріваємо олію на сковорідці, смажимо цибулю 5 хвилин, додаємо гриби і вимішуючи, прожарюємо, поки не випарується вся вода. Присолюємо, приперчуємо.

У киплячий бульйон додаємо картоплю, відварюємо чверть години.

Додаємо засмажку, варимо 5 хвилин, додаємо курку і сир.

Можна замінити плавлений сирок на вершковий сир. Сирок попередньо нарізаємо подрібніше.

Варимо, вимішуючи, поки сир повністю не розплавиться. Присолюємо і приперчуємо за смаком.

Подаємо в гарячому вигляді, присипавши нарізаною зеленню. Для декору можна залишити кілька смажених пластиків грибів. Відмінно підійдуть до супу грінки з білого хліба.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар