Сирне печиво з начинкою до чаю із повітряною начинкою

Печиво

Печиво це універсальна випічка, яка підходить абсолютно на будь-який випадок. Нам відомий один простий рецепт, який дозволить вам приготувати його зі смачною повітряною сирною начинкою. Виходить навіть смачніше, ніж у магазині.

Інгредієнти для тіста:

  • кефір 130 мл;
  • вершкове масло 120 гр;
  • яйце 1 штука (жовток);
  • цукор 1 ст.л.
  • борошно 300г;
  • розпушувач 1 ч. л.;
  • сіль.

Інгредієнти для начинки:

  • сир м’який домашній 220г;
  • цукрова пудра 60г;
  • борошно 1 ст.л.
  • яйце 1 штука (білок).

Приготування печива:

Спочатку приготуємо тісто. У кефір додамо один жовток та цукор. Все добре перемішаємо до повного розчинення цукру.

В окрему ємність висипаємо просіяне борошно, сіль, розпушувач. Все перемішуємо.

Додаємо кубики холодного вершкового масла та руками змішуємо їх з борошном до дрібної крихти.

Тепер до сухих інгредієнтів вливаємо суміш кефіру, яку ми підготували заздалегідь. Перемішуємо спочатку ложкою, а потім руками. Замішуємо тісто швидко, воно має зібратися в грудку.

Ставимо в холодильник на 15 хвилин.

Не гаючи часу, приготуємо начинку. У миску кладемо сир, додаємо цукрову пудру, борошно та один яєчний білок. Все добре перемішуємо до однорідної маси. Важливо брати якісний сир, щоб начинка була густою та не випливала.

Беремо кондитерський мішок з насадкою, перекладаємо начинку та забираємо в холодильник.

Розкачуємо тісто в пласт завтовшки не більше 3 мм. Вирізаємо кружечки за допомогою форми.

Дістаємо з холодильника начинку та видавлюємо на заготовки по дві краплі з різних боків. З проміжком посередині буде легше защипувати край.

Сирне печиво з начинкою до чаю із повітряною начинкою

Переносимо все на лист застелений папером для випічки. Випікаємо у розігрітій до 200 градусів духовці 10-15 хвилин. Контролюємо, щоб дно печива залишалося світлим. Посипаємо цукровою пудрою.

Сирне печиво з начинкою до чаю із повітряною начинкою

Печиво виходить дуже смачним, ніжним та красивим. Обов’язково приготуйте його сім’ї. Смачного!

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар