У салаті крім оригінального оформлення, є і ще одна особливість: відмінно поєднувані продукти. Вам потрібно буде зовсім невеликий набір компонентів – куряче м’ясо, буряк, чорнослив, сир. Виходить дуже смачно.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- куряче філе, 1 шт;
- яйця, 3 шт;
- буряк, 2 шт;
- морква – 2 шт;
- чорнослив в’ялений і сир по 100 г;
- сіль, зелена і звичайна цибуля, майонез.
Процес приготування святковий салат
Салат формується на тарілці – робимо сіточку майонезу на дні і над кожним шаром.
Перший шар – шматочки відвареного м’яса.
Другий шар – терті жовтки, трохи присолюємо.
Третій шар – шматочки чорносливу.
Порада: якщо у вас сухий чорнослив, тоді замочіть його попередньо в теплій воді, потім відіжміть, просушіть паперовими рушниками.
Четвертий шар – терта морква.
Посипаємо тертим сиром і змащуємо добре майонезом.
Тремо буряк на паперові рушники щоб прибрати сік. Терка – дрібна.
На салаті розмічаємо смужки і викладаємо буряк, а між буряковими смужками, викладаємо білок, тертий на дрібній тертці.
Салат охолоджуємо в холодильнику і подаємо до столу.
Прикрасити можна зеленою цибулею і кільцями звичайної цибулі.
Салат простий, але смак виходить дуже оригінальним, він прекрасно поєднується з іншими закусками і стравами на столі.