Святковий салат Ананас: ефектний і смачний

Святкові салати

Оригінально оформлена закуска буде ще однією окрасою святкового столу. Всі продукти, які використовуються в салаті «Ананас» доступні.

Продукти

  • Картопля відварна – 300 г
  • Шинка – 300 г
  • Ананаси консервовані – 300 г
  • Яйця відварні – 4 шт.
  • Яблука – 2 шт. (середні)
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт (невелика)
  • Майонез – 150 г
  • Лимонний сік – 0,5 ч. ложки
  • Сіль – 0,5 ч. ложки
  • Грецькі горіхи – 150 г
  • Зелена цибуля
  • Чорний мелений перець за смаком

Салат Ананас: процес приготування

Готуємо продукти. Шинку нарізати тонкою соломкою. Замість шинки можна використовувати курячу грудку.

Салат у нас збирається шарами, тому всі інгредієнти складаємо в окремі миски.

Консервовані ананаси нарізати невеликими кубиками.

Яблука (бажано, кисло-солодкі) очистити від шкірки, видалити серцевину і нарізати невеликими кубиками.

Щоб яблуко не потемніло, потрібно скропити лимонним соком і перемішати.

Ріпчасту цибулю нарізати, як можна дрібніше.

Попередньо відварену в підсоленій воді і охолоджену картоплю, натерти на грубій терці.

Відварені яйця відокремити на жовтки і білки. Білки натерти на крупній тертці, а жовтки на дрібній.

Продукти підготовлені, збираємо салат.

Всі інгредієнти будемо збирати пошарово, у вигляді ананаса.

Укласти відварну картоплю і надати овальну форму. Посолити і поперчити, нанести сіточку з майонезу.

Наступним шаром, укласти шинку і нанести сіточку з майонезу. Кількість майонезу в салаті врегулюйте за своїм бажанням.

Далі, наступний шар – ріпчаста цибуля. Потім, яблучний шар. Нанести сіточку з майонезу.

Наступний шар, ананаси. Покриваємо майонезной сіткою. Далі, укладаємо шар білків.

Поверх білків, рівним шаром розподілити шар жовтків і злегка притиснути лопаткою, для додання салату остаточного вигляду.

Поверх салату нанести майонезну сітку. У мікрохвильовці (або в духовці) підсушити грецькі горіхи.

Прикрасити салат грецькими горіхами і оформити зеленою цибулею.

Наш ефектний і смачний салат “Ананас” готовий.

Приємного апетиту і прекрасних Вам свят!

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Залишити відповідь