Торт з сирно – сметанним кремом готується дуже просто і швидко, виходить дуже смачним і просоченим.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- кефір – 1 стакан;
- цукор – 150-200 г;
- борошно – 1 стакан;
- олія соняшникова – 2 ст.л;
- какао – 2 ст.л;
- яйця – 2 шт;
- сіль – дрібка;
- розпушувач – 10 г.
Для приготування сирно – сметанного крему необхідно:
- сир домашній, 300-400 г;
- сметана жирна, 300-350 г;
- цукор, 100-150 г;
- ванільний цукор за смаком.
Для приготування глазурі візьміть:
- сметана жирна – 120-150 г;
- цукор – 3 ст.л;
- какао – 1 ст.л;
- масло вершкове – 20 г.
Процес приготування шоколадного торта
Всі продукти для торта повинні бути кімнатної температури.
Яйця з’єднуємо з сіллю і цукром і збиваємо до міцної піни.
Вливаємо олію і кефір, збиваємо.
Борошно з’єднуємо з розпушувачем і какао, просіюємо, всипаємо в основу, вимішуємо лопаткою до однорідності.
Форму застеляємо пергаментом і випікаємо близько 45 хвилин, при 160 градусах, перевіряйте готовність шпажкою.
З’єднуємо сметану і сир і перебиваємо їх блендером, всипаємо цукор і ванілін, збиваємо до пишності міксером.
Для глазурі змішуємо всі інгредієнти і варимо масу на невеликому вогні до густоти. Знімаємо з плити, додаємо масло і вимішуємо.
Бісквіт розрізаємо на 3 коржа, змащуємо кремом і відправляємо торт в морозильну камеру на 1 годину.
Виймаємо, поливаємо глазур’ю і ставимо в холодильник на 40 хвилин.