Сметанне желе з фруктами і ягодами

Десерти з желатином

У спекотні дні так хочеться свіжого і прохолодного, ароматного десерту з ягодами або фруктами. Пропонуємо простий і смачний рецепт десерту зі сметаною.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • сметана, 700 г;
  • цукор, 1 склянка;
  • ванілін;
  • желатин, 30 г;
  • молоко, 125 г;
  • малина, стакан;
  • смородина, половина склянки;
  • банан, 1 шт;
  • персики, 3 шт.

Процес приготування десерту

Ягоди добре промиваємо і просушуємо, персики промиваємо, просушуємо і ріжемо шматочками. Банан також нарізаємо.

Порада: щоб десерт був з яскравим сметанним смаком, щільним, вибирайте жирну сметану.

Желатин заливаємо холодним молоком і залишаємо на 15 хвилин для набухання.

Сметану змішуємо з цукром і періодично перемішуємо до розчинення цукру.

Порада: щоб сметана краще з’єдналася з цукром, замініть її на цукрову пудру.

Ставимо желатин з молоком на водяну баню і розтоплюємо, але не доводимо до кипіння. Добре вимішуємо масу, щоб не залишалося крупинок желатину.

Змішуємо сметану з желатином і швидко вимішуємо.

Заливаємо масою ягоди, перемішуємо і виливаємо в форму, відправляємо в холодильник на кілька годин, поки десерт не застигне.

Порада: для такого сметанного десерту, ви можете брати будь-які ягоди і фрукти.

Сметанне желе з фруктами і ягодами

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар