Бізе класичне

Бізе класичне - рецепт Бізе

Безе, меренга – від французького baiser – поцілунок. Ніжний десерт, так улюблений багатьма. Але такий підступний … тому що дуже калорійний.

Сьогодні готуємо звичайне, найпростіше безе. Все що потрібно – запастися терпінням, тому як збивати будемо довго і наполегливо. Найголовніше для нас – ДОБРЕ збити яєчні білки !!!

Якщо ви не впевнені в своїх силах, то краще використовуйте свіжі яйця, ідеально чистий посуд для збивання, віночок кладіть в морозилку і стежте, щоб жовток ні в якому разі не потрапив в білок.

Для приготування класичного безе підготуємо продукти за списком.

Інгредієнти

  • Яєчні білки – 3 шт.
  • Цукор (цукрова пудра) – 180 г
  • Лимонний сік – 1 ч.л.

Покроковий рецепт з фото

Якщо у вас є кухонна машина – це безумовний плюс! Тому як збивати білки в міцну піну – справа довга … Отже, білки виливаємо в чашу. Трохи збити. Коли вони почнуть пузиритися, додамо лимонний сік. Бажано процес збивання не припиняти.

Потім, продовжуючи збивати, по одній ложці додаємо цукрову пудру. Можна цукор, але дивіться, щоб крупинки повністю розчинилися.

На весь процес вам знадобиться хвилин 15. Збираємо суміш – вона відмінно тримає форму, не розтікається.

Викладаємо суміш в кулінарний мішок і видавлюємо на деко, застелене пергаментом. Якщо немає кулінарного мішка, можна взяти звичайний пакет, відрізати куточок, наповнити його і видавлюємо безе. А можна просто ложкою.

Сушимо в розігрітій до 90-110 градусів духовці годину-півтора. Чому такий розкид температур? Тому що у когось і при 90 градусах безе сухе вже через годину, а у когось, як у мене, наприклад, тільки при 110 градусах воно сохне.

Є духовка з конвекцією, скористайтеся нею.

Ніхто вам не забороняє відкривати дверцята духовки і стежити за процесом, можна навіть помацати бізе, ми ж не бісквіт випікаємо.

Бізе класичне - фото

Класичне бізе готове. Воно відмінно відділяється від пергаменту, не прилипає. Безе дуже ніжні.

Бізе класичне - готове

Наливаємо горнятко чаю і насолоджуємося. Приємного чаювання!

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар