Смачний супчик з галушками за 20 хвилин

М'ясні супи

Простий і смачний супчик до обіду. Він саме такий, як давали в садку. Суп сподобається і дорослим, і дітям. Простий в приготуванні, але дуже смачний.

Необхідні продукти

Для бульйону

  • 1.5 літра води
  • 1 куряча грудка
  • 1 морква
  • 1 цибулина
  • 2 штуки картоплі
  • 70 грам кореня селери
  • 3 зубчики часнику
  • сіль, перець за смаком

Для галушок

  • 6 столових ложок пшеничного борошна
  • 100 мілілітрів молока або вершків
  • 1 куряче яйце
  • 10 грам вершкового масла
  • пів пучка свіжої зелені
  • сіль

Починаємо приготування

У каструлю наливаємо воду і доводимо до кипіння. Кладемо в неї куряче філе.

Моркву, цибулю, картоплю і корінь селери очищаємо від шкірки.

Часник промиваємо і розчавлює ножем прям в шкірці. Картоплю нарізаємо кубиком.

До курячого філе кладемо картоплю, цибулю, моркву і часник. Варимо 10 хвилин.

У миску всипаємо борошно, додаємо вершки або молоко, вбиваємо куряче яйце, додаємо вершкове масло і подрібнену зелень.

Масу солимо і ретельно перемішуємо до однорідної маси.

Через відведений час бульйон солимо і перчимо до смаку, варимо ще 5 хвилин.

З готового бульйону дістаємо всі овочі, крім картоплі.

Беремо чайну ложку і занурюємо в бульйон, трохи прогріваємо. Потім беремо нею трохи тіста і опускаємо в бульйон, виходить одна галушка. Таким чином робимо всі галушки. Варимо суп ще 5 хвилин і знімаємо суп з вогню. І все, можна подавати до столу.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар