Смачний салат «Анютка» для будь-якого застілля: просто і швидко

Святкові салати

Хоча чимало салатів, напевно, не замінити, наприклад, оселедець під шубою ніколи не набридає… Так ось, поки шукала, натрапила на салат «Анютка» і захотіла його приготувати, але на пробу зробила буквально одну порцію. На смак салат дуже навіть хороший. Єдине, що я змінила, так це змішала майонез зі сметаною 1: 1, так салат вийшов легше і ніжніше, але це вже на ваш розсуд – якщо любите з майонезом, робіть тільки з ним.

Інгредієнти:

  • Філе курячого стегна – 200 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1/2 шт.
  • Яблуко – 1 шт.
  • Сир – 50 г
  • Майонез – 1,5 ст.л.
  • Волоські горіхи – 1 ст.л.

Як приготувати смачний салат «Анютка» для будь-якого застілля

Для початку зваріть яйце круто, філе курячого стегна зваріть в підсоленій воді до готовності, приблизно хвилин 20 після закипання.

Цибулю дрібно наріжте, покладіть в миску і залийте кип`ятком, через півхвилини злийте воду. Це потрібно, щоб не було різкого запаху цибулі та гіркоти.

На порційну тарілку встановіть кулінарне кільце і викладіть шар цибулі.

Куряче м’ясо наріжте на маленькі шматочки і викладіть на цибулю.

Яйце дрібно наріжте і викладіть на курку. Змастіть майонезом, за бажанням посоліть.

Яблуко очистіть, видаліть серцевину і дрібно наріжте, викладіть на майонез.

ПОРАДА! Щоб яблуко не темніло, збризніть його лимонним соком.

Потім викладіть тертий сир.

Змастіть майонезом і посипте тертим волоським горіхом, зніміть кулінарне кільце. Салат «Анютка» готовий.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Залишити відповідь