Смачний розсипчастий плов в духовці

Розсипчастий плов в духовці, детальний рецепт Плов

Плов – дуже смачна страва, але буває так, що готувати його немає часу або бажання. Тоді ми пропонуємо скористатися рецептом і приготувати його в духовці. Повірте, така страва виходить не менш смачною, ніж традиційна. А можливо навіть смачніше. Плов в духовці – найкраща страва для вашого обіду або вечері, навіть не сумнівайтеся.

Необхідні продукти

  • 1 кілограм курки
  • 1 морква
  • 1 цибулина
  • 500 грам рису
  • 100 мілілітрів соняшникової олії
  • 1 літр води

Спеції

  • 1 чайна ложка куркуми
  • пів чайної ложки каррі
  • 1 чайна ложка пластівців болгарського перцю
  • сіль
  • голівка часнику
  • лавровий лист

Покроковий процес приготування плову в духовці

Цибулю чистимо і нарізаємо на дрібні шматочки. Очищену моркву натираємо на тертці.

Курку нарізаємо шматочками і кладемо на сковороду. Обсмажуємо з двох боків до рум’яного стану, перекладаємо на тарілку.

В ту ж сковороду кладемо цибулю з морквою і тушкуємо до м’якості.

Беремо посуд в якому будемо готувати плов, кладемо м’ясо з овочами. Зверху насипаємо рис, всипаємо всі приготовані спеції, додаємо цілу головку часнику і лавровий лист. У масу вливаємо воду, накриваємо кришкою і відправляємо заготовку в духовку. Випікаємо при температурі 180 градусів протягом 60-80 хвилин, а потім подаємо до столу.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Залишити відповідь