Швидкий пиріг з сиром і яблуками

Пиріг з сиром і яблуками - рецепт приготування Пироги

Пиріг виходить такий смачний, що мало хто зможе перед ним встояти. В його основі ніжне пісочне тісто, а в якості начинки використовується сир і яблука. Пиріг просто дивовижно смачний і апетитний на вигляд. Він прекрасно підійде для домашнього сімейного чаювання!

Необхідні продукти

  • 250 грам пшеничного борошна
  • 125 грам вершкового масла
  • 2 курячих яйця
  • 50 грам цукру
  • дрібка солі
  • 1 чайна ложка розпушувача

Для начинки

  • 450 грам сиру
  • 400 грам сметани
  • 220 грам цукру
  • 30 грам крохмалю
  • 2 яблука
  • 50 грам вершкового масла
  • 2 курячих яйця

Починаємо приготування швидкого пирога

У миску просіваємо борошно і розпушувач. Беремо вершкове масло і натираємо його в борошняну масу, перетираємо все до стану крихти.

В іншу миску вбиваємо курячі яйця і додаємо цукор, збиваємо все віночком до однорідності.

Яєчну суміш вливаємо до борошна і швидко замішуємо тісто.

Беремо форму для випічки і кладемо в неї тісто. Формуємо з нього дно і стінки майбутнього пирога. Робимо в тісті кілька проколів виделкою і прибираємо в холодильник на 15 хвилин.

Яблука очищаємо і нарізаємо невеликими шматочками.

У сковороду кладемо шматочок вершкового масла і розтоплюємо. Додаємо до нього цукор (100 гр.) й яблука, все перемішуємо, доводимо до кипіння, проварюємо 5 хвилин і охолоджуємо.

У миску кладемо сир і сметану, додаємо курячі яйця і цукор. Все збиваємо блендером до однорідної маси. Додаємо крохмаль і ще трохи збиваємо.

Дістаємо з холодильника основу з тіста, кладемо яблука і зверху сирний шар.

Заготівлю відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів. Випікаємо протягом 40-45 хвилин. Готову випічку залишаємо в духовці до повного охолодження, а потім подаємо до столу.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар