Пиріг виходить такий смачний, що мало хто зможе перед ним встояти. В його основі ніжне пісочне тісто, а в якості начинки використовується сир і яблука. Пиріг просто дивовижно смачний і апетитний на вигляд. Він прекрасно підійде для домашнього сімейного чаювання!
Необхідні продукти
- 250 грам пшеничного борошна
- 125 грам вершкового масла
- 2 курячих яйця
- 50 грам цукру
- дрібка солі
- 1 чайна ложка розпушувача
Для начинки
- 450 грам сиру
- 400 грам сметани
- 220 грам цукру
- 30 грам крохмалю
- 2 яблука
- 50 грам вершкового масла
- 2 курячих яйця
Починаємо приготування швидкого пирога
У миску просіваємо борошно і розпушувач. Беремо вершкове масло і натираємо його в борошняну масу, перетираємо все до стану крихти.
В іншу миску вбиваємо курячі яйця і додаємо цукор, збиваємо все віночком до однорідності.
Яєчну суміш вливаємо до борошна і швидко замішуємо тісто.
Беремо форму для випічки і кладемо в неї тісто. Формуємо з нього дно і стінки майбутнього пирога. Робимо в тісті кілька проколів виделкою і прибираємо в холодильник на 15 хвилин.
Яблука очищаємо і нарізаємо невеликими шматочками.
У сковороду кладемо шматочок вершкового масла і розтоплюємо. Додаємо до нього цукор (100 гр.) й яблука, все перемішуємо, доводимо до кипіння, проварюємо 5 хвилин і охолоджуємо.
У миску кладемо сир і сметану, додаємо курячі яйця і цукор. Все збиваємо блендером до однорідної маси. Додаємо крохмаль і ще трохи збиваємо.
Дістаємо з холодильника основу з тіста, кладемо яблука і зверху сирний шар.
Заготівлю відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів. Випікаємо протягом 40-45 хвилин. Готову випічку залишаємо в духовці до повного охолодження, а потім подаємо до столу.