У духовці набагато простіше приготувати плов, ніж на плиті. А ось смак у нього виходить такий же, як ніби ви готували його в казані. Плов в духовці завжди соковитий і розсипчастий.
Необхідні продукти
- 1 курка
- 1 велика морква
- 1 цибулина
- 500 грам рису
- 100 мілілітрів соняшникової олії
- 1 літр води
Спеції
- 1 чайна ложка куркуми
- пів чайної ложки каррі
- 1 чайна ложка пластівців болгарського перцю
- сіль, перець за смаком
- 1 головка часнику
- лавровий лист
- зіра
- перець горошком
Починаємо приготування плову
Цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо дрібними шматочками. Натираємо на тертці очищену моркву.
Курку нарізаємо порційними шматочками, перекладаємо на сковорідку і обсмажуємо з двох боків до рум’яної скоринки. Потім перекладаємо її на тарілку.
У олію, що залишилося від курки, кладемо цибулю і моркву. Все перемішуємо і тушкуємо овочі до готовності.
Беремо форму для випічки. На дно викладаємо курку, рис, сіль, перець і спеції. А також підготовлену зажарку. Все заливаємо водою, накриваємо кришкою або фольгою. І відправляємо в духовку.
Випікаємо протягом 60-80 хвилин при температурі 180 градусів. Через відведений час плов готовий, можна подавати до столу.