Розсипчастий плов в духовці: просто і смачно

Плов

У духовці набагато простіше приготувати плов, ніж на плиті. А ось смак у нього виходить такий же, як ніби ви готували його в казані. Плов в духовці завжди соковитий і розсипчастий.

Необхідні продукти

  • 1 курка
  • 1 велика морква
  • 1 цибулина
  • 500 грам рису
  • 100 мілілітрів соняшникової олії
  • 1 літр води

Спеції

  • 1 чайна ложка куркуми
  • пів чайної ложки каррі
  • 1 чайна ложка пластівців болгарського перцю
  • сіль, перець за смаком
  • 1 головка часнику
  • лавровий лист
  • зіра
  • перець горошком

Починаємо приготування плову

Цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо дрібними шматочками. Натираємо на тертці очищену моркву.

Курку нарізаємо порційними шматочками, перекладаємо на сковорідку і обсмажуємо з двох боків до рум’яної скоринки. Потім перекладаємо її на тарілку.

У олію, що залишилося від курки, кладемо цибулю і моркву. Все перемішуємо і тушкуємо овочі до готовності.

Беремо форму для випічки. На дно викладаємо курку, рис, сіль, перець і спеції. А також підготовлену зажарку. Все заливаємо водою, накриваємо кришкою або фольгою. І відправляємо в духовку.

Випікаємо протягом 60-80 хвилин при температурі 180 градусів. Через відведений час плов готовий, можна подавати до столу.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар