Такий зовсім шоколадний торт з ніжними, м’якими коржами, Ви зможете приготувати для будь-якого свята.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- цукор – 1 стакан;
- яйця – 4 шт;
- борошно – 1.5 стакана;
- молоко згущене – 1 стакан;
- сметана жирна – 200 г;
- какао – 3-4 ст.л;
- сода – 1 ч.л і оцет.
Для приготування крему необхідно:
- молоко згущене – 150 г;
- какао – 2 ст.л;
- масло вершкове – 400 г.
Для приготування помадки:
- цукор – 50 г;
- какао – 150 г;
- молоко – 500 г;
- масло вершкове – 30 г.
Для просочення:
- цукор – 1 стакан;
- коньяк – 1 стакан.
Процес приготування торта «Прага»
Яйця збиваємо з цукром і змішуємо зі сметаною, збиваємо.
Вливаємо згущене молоко і збиваємо.
Борошно з’єднуємо з какао і просіваємо, всипаємо в масу і збиваємо на невеликій швидкості. Всипаємо соду, погашену оцтом.
Духовку розігріваємо до 180 градусів.
Форму застеляємо пергаментом і виливаємо тісто.
Випікаємо близько 25 – 35 хвилин. Охолоджуємо і розрізаємо на кілька коржів.
Варимо коньяк з цукром до повного розчинення цукру, кип’ятимо 20 хвилин на повільному вогні до загусання.
Для крему збиваємо розм’якшене вершкове масло до пишності, потім додаємо решту інгредієнтів і збиваємо до однорідності.
Для помадки також змішуємо всі інгредієнти і варимо до однорідності.
Формуємо торт, просочивши коржі просоченням, змащуючи кремом. Поливаємо торт помадкою і відправляємо його в холодильник на 6 – 8 годин.
Порада: якщо не хочете просочувати коньяком, тоді просто зваріть цукровий сироп або розведіть згущене молоко теплою водою.