Смачний і соковитий торт «Прага»

Соковитий торт «Прага» - рецепт приготування Шоколадні торти

Такий зовсім шоколадний торт з ніжними, м’якими коржами, Ви зможете приготувати для будь-якого свята.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • цукор – 1 стакан;
  • яйця – 4 шт;
  • борошно – 1.5 стакана;
  • молоко згущене – 1 стакан;
  • сметана жирна – 200 г;
  • какао – 3-4 ст.л;
  • сода – 1 ч.л і оцет.

Для приготування крему необхідно:

  • молоко згущене – 150 г;
  • какао – 2 ст.л;
  • масло вершкове – 400 г.

Для приготування помадки:

  • цукор – 50 г;
  • какао – 150 г;
  • молоко – 500 г;
  • масло вершкове – 30 г.

Для просочення:

  • цукор – 1 стакан;
  • коньяк – 1 стакан.

Процес приготування торта «Прага»

Яйця збиваємо з цукром і змішуємо зі сметаною, збиваємо.

Вливаємо згущене молоко і збиваємо.

Борошно з’єднуємо з какао і просіваємо, всипаємо в масу і збиваємо на невеликій швидкості. Всипаємо соду, погашену оцтом.

Духовку розігріваємо до 180 градусів.

Форму застеляємо пергаментом і виливаємо тісто.

Випікаємо близько 25 – 35 хвилин. Охолоджуємо і розрізаємо на кілька коржів.

Варимо коньяк з цукром до повного розчинення цукру, кип’ятимо 20 хвилин на повільному вогні до загусання.

Для крему збиваємо розм’якшене вершкове масло до пишності, потім додаємо решту інгредієнтів і збиваємо до однорідності.

Для помадки також змішуємо всі інгредієнти і варимо до однорідності.

Формуємо торт, просочивши коржі просоченням, змащуючи кремом. Поливаємо торт помадкою і відправляємо його в холодильник на 6 – 8 годин.

Порада: якщо не хочете просочувати коньяком, тоді просто зваріть цукровий сироп або розведіть згущене молоко теплою водою.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар